ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Τη διαβεβαίωση πως οι συντάξεις του Δεκεμβρίου θα διατεθούν κανονικά και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος απαντώντας στις αιτιάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον κατώτατο μισθό επεσήμανε πως ο κατώτατος μισθός δεν θα αλλάξει, θα παραμείνει σταθερός μέχρι το τέλος του προγράμματος και θα αποτελεί ένα δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους...

Κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού
ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ώστε «να ξεκαθαριστεί μια και καλή» ότι: Ο κατώτατος μισθός παραμένει σταθερός μέχρι το τέλος του προγράμματος και αποτελεί δίκτυ ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους. Ο κατώτατος μισθός και μετά το τέλος του προγράμματος παραμένει ανεξάρτητος και από αυτό το 10% της ανεργίας, και μπορεί να ανέβει μετά το τέλος του προγράμματος, οπότε θα το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση. Άλλαξε μεν θεμελιακά το θέμα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όμως οποιαδήποτε κλαδική ομοιοεπαγγελματική ή συλλογική σύμβαση διαμορφωθεί από τους κοινωνικούς εταίρους αυτό θα γίνει πάνω από τον κατώτατο μισθό. «Και μάλιστα δίνεται η δυνατότητα μπορούμε για μη μισθολογικούς όρους - ποιότητα στην εργασία, ασφάλεια, ωράριο - οι τέσσερις κοινωνικοί εταίροι μπορούν να παίρνουν αποφάσεις (ασφάλεια, ωράριο, ποιότητα στην εργασία) και αυτές να έχουν γενικευμένη εφαρμογή.
Ο υπουργός Εργασίας απαντώντας στην φημολογία περί προβλήματος καταβολής των συντάξεων διαβεβαίωσε με απόλυτο τρόπο ότι οι συντάξεις και του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.Αναφορικά με την επιχειρηματικότητα ο κ. Βρούτσης διεμήνυσε ότι μέχρι το 2016 θα μειωθούν κατά πέντε μονάδες οι εργοδοτικές εισφορές πράγμα θετικό καθώς διαμορφώνεται ένα θετικό επενδυτικό κλίμα για τη χώρα μας. Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι θα επιτευχθεί άμεσα για πρώτη φορά η απλούστευση της εργατικής νομοθεσίας και επιπλέον καταργήθηκαν στρεβλώσεις και γραφειοκρατία στο ΣΕΠΕ.Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στην αδήλωτη εργασία και θα φτάσει έως το τέλος και προσέθεσε ότι αναφορικά με τα ασφαλιστικά ζητήματα θα γίνουν πράξη μέσα στο 2013 παρεμβάσεις που ουδέποτε τέθηκαν σε εφαρμογή (Αριάδνη, Ενιαίο σύστημα πληρωμής συντάξεων, πάταξης της φοροδιαφυγής, καταβολή επιδόματος στις οικογένειες κ.α.).
Keywords
Τυχαία Θέματα