Ιταλός καθηγητής Θρησκευτικών θεωρεί την ομοφυλοφιλία «αμάρτημα»


«Δώσε έναν βαθμό από το 0-10, σύμφωνα με τη σοβαρότητα των αμαρτημάτων», αναφερόταν στην κορυφή ερωτηματολογίου που μοιράστηκε από καθηγητή θρησκευτικών σε σχολείο της Περούτζα στην Ιταλία....

Στη λίστα με τα αμαρτήματα ο καθηγητής είχε συμπεριλάβει την ομοφυλοφιλία, τη μετάδοση του AIDS, την απιστία (εάν αυτή γίνεται κατ’εξακολούθηση), τις προγαμιαίες σχέσεις, τις μεθόδους αντισύλληψης και άλλα.

Οι μαθητές Λυκείου αρνήθηκαν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο και κάποιοι από αυτούς το κατέθεσαν στην οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων Omphalos της περιοχής, υποστηρίζοντας πως δεν επιτρέπεται να συμπεριλαμβάνεται η ομοφυλοφιλία στα «αμαρτήματα», ειδικά όταν αυτή αναφέρεται ανάμεσα στον φόνο, τον πόλεμο, την τρομοκρατία.

«Επιθυμούμε να καταγγείλουμε αυτό που συνέβη στο δημόσιο σχολείο της περιοχής, που επιδρά στην σφαίρα της ψυχολογίας των μαθητών, την ώρα που πολλά ομοφυλόφιλα παιδιά φτάνουν στην αυτοκτονία γιατί νιώθουν μόνα, απομονωμένα και εξευτελίζονται από συμμαθητές τους», δήλωσε ο Εμίντιο Αλμπερτίνι πρόεδρος της οργάνωσης, ο οποίος γνωστοποίησε το περιστατικό στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ίσων Ευκαιριών.

Από την πλευρά του εκπαιδευτικού ιδρύματος γίνεται λόγος για «παρεξήγηση» και πως το ερωτηματολόγιο δεν ήταν ομοφοβικό, αλλά ήταν στο πλαίσιο έρευνας για να κατανοηθεί πως τοποθετούνται τα παιδιά σε θέματα όπως η ομοφυλοφιλία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει μαθητής στην εφημερίδα Il Messaggero, ο οποίος συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο την προηγούμενη σχολική χρονιά, επηρεάστηκε έντονα από αυτό. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός: «Βρισκόμουν σε μία τάξη με έξυπνα παιδιά, όμως, ένα παιδί πιο μικρό μπορεί να συγκλονιστεί από αυτό και ενδέχεται να προκληθεί έξαρση της ομοφοβίας στο σχολείο. Τον καθηγητή αυτόν τον είχα για δύο χρόνια, είναι ένας καθηγητής εκπληκτικός και ειλικρινά πιστεύω ότι ο σκοπός του ήταν καλός, αλλά έδρασε πολύ επιφανειακά».
Keywords
Τυχαία Θέματα