Ιταλία: Δύσκολη νύχτα για τους πληγέντες από το σεισμό

Ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα πέρασαν οι πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Εμίλια Ρομάνια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και να προκληθούν σημαντικές ζημιές.....

Οι δήμαρχοι των κωμοπόλεων κοντά στην Φεράρα και τη Μόντενα άνοιξαν σχολεία και γυμναστήρια για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν περίπου 3.000 πολίτες. Τα σπίτια τους εκκενώθηκαν καθώς πρέπει να γίνουν άμεσα έλεγχοι στατικότητας.
Την κατάσταση δυσχεραίνει η βροχόπτωση καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος να καταρρεύσουν
ετοιμόρροπα σπίτια. Επιπλέον, παιδιά και ηλικιωμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με θερμοκρασίες που ξαφνικά δεν θυμίζουν σε τίποτε Ανοιξη.
Δεκάδες είναι την ίδια ώρα οι μετασεισμικές δονήσεις στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια. Τις τελευταίες 20 ώρες ξεπέρασαν τις 75.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επιστρέφει εσπευσμένα από την διάσκεψη του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στο Σικάγο. Την Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στην κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Ιταλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα