Ιταλία: Άδικη και αβάσιμη η καταδίκη μου, επαναλαμβάνει ο Μπερλουσκόνι

Την άποψή του ότι η επικύρωση της καταδίκης του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας για φορολογική απάτη είναι άδικη και αβάσιμη επανέλαβε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την σημερινή δημοσίευση της γραπτής αιτιολόγησης της ετυμηγορίας των ιταλών δικαστών...

Μιλώντας σε δίκτυο που ανήκει στον τηλεοπτικό όμιλο Μέντιασετ, ο μεγιστάνας του Τύπου ανέφερε ότι «πρόκειται για μια αβάσιμη και εξωπραγματική» απόφαση.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η Γερουσία να τον αποπέμψει από τις τάξεις της, ο Μπερλουσκόνι είπε πως «αν η αρμόδια
επιτροπή της γερουσίας της Ρώμης την αποφασίσει (...) θα τραυματιστεί κατά τρόπο απαράδεκτο η δημοκρατία και εκατομμύρια Ιταλοί —πιστεύω— δεν πρόκειται να επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο».

Ο ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) υποστήριξε ότι «στην Ιταλία εκτός από τα οικονομικά προβλήματα υπάρχει και ένα άλλο θέμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί: όχι απλώς η υπόθεση Μπερλουσκόνι, αλλά ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Δημοκρατία, διότι ο ηγέτης του πρώτου κόμματος της χώρας δεν μπορεί να εξοντωθεί με μια ψηφοφορία του κοινοβουλίου».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού πολιτικού και επιχειρηματία Πιέρο Λόγκο, Νικολό Γκεντίνι και Φράνκο Κόπι, σχολίασαν την αιτιολόγηση της καταδίκης κάνοντας λόγο για μια «απόφαση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και «ένα κολάζ από προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις».

Η κεντροαριστερά όμως δεν μοιάζει να πείθεται.
Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Γκουλιέλμο Επιφάνι επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για αβάσιμη απόφαση», αφού το «αδίκημα είνι ιδιαίτερα βαρύ και σοβαρό, όταν διαπράττεται μάλιστα από έναν πολιτικό».

Ο Επιφάνι σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rai Tre, επανέλαβε ότι «όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι πραγματικά ίσοι έναντι του νόμου» και πρόσθεσε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού και εφαρμογής».
Keywords
Τυχαία Θέματα