Ισραηλινές επιδρομές στη λωρίδα της Γάζας…



Αεροπορικές επιθέσεις εξαπέλυσε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία το βράδυ της Κυριακής στη λωρίδα της Γάζας, μετά τα πυρά ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ, όπως έγινε γνωστό από συγκλίνουσες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές. «Ως απάντηση στις πολυάριθμες επιθέσεις με ρουκέτες αυτών των τελευταίων ημερών... ένα σκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έβαλε στόχο δύο αποθήκες όπλων στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας και μια θέση εκτόξευσης
ρουκετών στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας. Οι στόχοι επλήγησαν», αναφέρεται σε στρατιωτική ανακοίνωση.

Από τις ισραηλινές επιδρομές, επλήγησαν ακατοίκητες ζώνες και δεν υπήρξαν τραυματίες, όπως έκαναν γνωστό παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες.
Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, δύο ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ούτε θύματα, σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές ενώ δύο άλλες ρουκέτες αναχαιτίσθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome» ,όπως διευκρινίσθηκε στη στρατιωτική ανακοίνωση.
Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός είχε επιρρίψει την ευθύνη για τα πυρά, για τα οποία κανείς δεν είχε αναλάβει ως εκείνη τη στιγμή την ευθύνη, στο ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που κυβερνά τη λωρίδα της Γάζας.
Στο μεταξύ και ενώ οι εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ συνεχίζονται, διένεξη έχει ξεσπάσει στη λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο ριζοσπαστικό κίνημα Ισλαμικός Τζιχάντ και τη Χαμάς.
Μάλιστα, ο Ισλαμικός Τζιχάντ διέκοψε τις επαφές του με τη Χαμάς μετά το θάνατο την Κυριακή ενός από τους αρχηγούς του, ο οποίος τραυματίσθηκε σε μια συμπλοκή με την αστυνομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα