Ισπανία: Η γυναίκα-μυστήριο πίσω απο το πολιτικο - οικονομικό σκάνδαλο που απειλεί τον Ραχόι

Εντυπωσιακή, λάτρης της πολυτέλειας, με έντεκα εκατομμύρια στον λογαριασμό της μέσα σε έναν χρόνο -παρότι άνεργη- και εξαιρετικά προσεκτική με τους δημοσιογράφους…

Ο λόγος για την Ροσαλία Ιγκλέσιας Μπάρθενας, σύζυγος του πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας (PP), Λουίς Μπάρθενας, που καίει τον Μαριάνο Ραχόι με τις αποκαλύψεις του και η οποία φαίνεται να εμπλέκεται με τη σειρά της στο σκάνδαλο με τις μίζες.
«Πως η κυρία Ιγκλέσιας ούσα άνεργη καταφέρνει να έχει στον λογαριασμό της 11 εκατομμύρια ευρώ;», «Πως μία γυναίκα δίχως εισόδημα ξοδεύει 560.000 ευρώ μέσα
σε μία ημέρα;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθετε πριν λίγο καιρό ο ισπανικός Τύπος για την ελκυστική Ροσαλία Ιγκλέσιας, όταν το όνομά της αναμείχθηκε στην υπόθεση «Γκούρτελ», σκάνδαλο δωροδοκίας στο οποίο ενεπλάκησαν μέλη του Λαϊκού Κόμματος.
Η 53χρονη Ροσαλία Ιγκλέσιας δηλώνει άγνοια και υποστηρίζει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον σύζυγό της, ο οποίος είναι προφυλακισμένος και φέρεται να διαθέτει 48 εκατομμύρια ευρώ σε μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αλλά και να χρηματοδοτούσε με μαύρο χρήμα από μυστικό ταμείο του κόμματος τον Ισπανό πρωθυπουργό.
Ποια, όμως, είναι η Ροσαλία που προτιμά να κρύβει το πρόσωπο της πίσω από μεγάλα γυαλιά, τεράστια καπέλα και εντυπωσιακά φουλάρια όταν συναντά τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους;
Γεννημένη στην Αστόργα της βόρειας Ισπανίας από φτωχή οικογένεια, η Ιγκλέσιας έφυγε σε νεαρή ηλικία με σκοπό να εργαστεί στα κεντρικά γραφεία του Λαϊκού Κόμματος ως γραμματέας. Λίγα χρόνια αργότερα γνωρίζει τον Λουίς Μπάρθενας με τον οποίο παντρεύεται το 1989 και αποκτά τον γιο της, Γκιγιέρμο, ο οποίος σήμερα ασχολείται με τη μουσική.
Για λίγο καιρό επιλέγει να αφοσιωθεί στον γιο της και μόνο έπειτα από χρόνια αποφασίζει να εργαστεί και πάλι. Ωστόσο, η ενασχόλησή της με μία εταιρία μεταφορών διαρκεί λίγο και έκτοτε ουδείς γνωρίζει αν εργάζεται ή όχι.
Από εκεί προκύπτει το μυστήριο των 11 εκατομμυρίων ευρώ που αργότερα θα αποκαλυφθεί ότι διαθέτει σε τραπεζικό της λογαριασμό στην Ελβετία, αλλά και η άνεση με την οποία αποκτά ακριβά σύνολα Armani, τσάντες Lowe, γούνες, έπιπλα αντίκες, έργα τέχνης αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, αλλά και ακίνητα σε Ισπανία, Ελβετία και Παναμά.
Η ίδια ισχυρίζεται πως δε γνώριζε ότι διαθέτει τόσο μεγάλα ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό, τονίζοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον σύζυγό της, ο οποίος συχνά της έδινε έγγραφα προς υπογραφή.
«Όλα τα οικονομικά θέματα της οικογένειάς μας τα χειριζόταν ο σύζυγός μου. Είναι το μοναδικό που μπορώ να πω. Αυτό βασίζεται σε μία σχέση πολλών ετών και την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχω για εκείνον», είπε πριν λίγες ημέρες η Ιγκλέσιας ενώπιον δικαστηρίου όταν κλήθηκε να καταθέσει για την αγορά έργων τέχνης αξίας 560.000 ευρώ στο πλαίσιο του σκανδάλου Γκούρτελ.
Τόνισε, μάλιστα: «Αν σήμερα ο άνδρας μου, μου δώσει ένα έγγραφο και μου πει να το υπογράψω. Θα το κάνω» και όταν η δικαστής την ρώτησε «Εσείς υπογράφετε, χωρίς να διαβάζετε;», εκείνη απάντησε: «Ναι».
Όσο για τα ταξίδια του συζύγου της Ελβετία δήλωσε πως τον συνόδευσε πολλές φορές, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τον λόγο των ταξιδιών. Όπως είπε, ο Μπάρθενας της έλεγε ότι έπρεπε να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους, ενώ τα κτίρια που επισκέπτονταν «δεν έμοιαζαν με τράπεζες όπως είναι στην Ισπανία. Ήταν χώροι με γραφεία κι εγώ τον περίμενα μόνη σε μία αίθουσα».
Την ίδια ώρα μιλώντας στην εφημερίδα El Mundo δήλωσε σίγουρη για την αθωότητα του συζύγου της, λέγοντας: «Δε βάζω μόνο το χέρι μου στη φωτιά για εκείνον, βάζω το κεφάλι μου» και συμπλήρωσε πως ο Μπάρθενας της είπε να είναι δυνατή «και αυτό πρόκειται να κάνω».
Keywords
Τυχαία Θέματα