Ισπανία: «Άριστα» στην τεχνική επιθεώρηση είχε πάρει η μοιραία αμαξοστοιχία

Δεν υπήρχε κανένα τεχνικό πρόβλημα με τη μοιραία αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε πριν από δύο εβδομάδες στη Γαλικία, δήλωσε ο επικεφαλής των δημόσιων σιδηροδρόμων της Ισπανίας, ρίχοντας ουσιαστικά όλο το βάρος της τραγωδίας στον οδηγό ο οποίος ταξίδευε με 192 χιλιόμετρα την ώρα, ταχύτητα διπλάσια της επιτρεπόμενης στο σημείο όπου εκτροχιάστηκε....

Ο πρόεδρος της Renfe,έκανε τις σχετικές δηλώσεις ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία εξετάζει τις συνθήκες του δυστυχήματος το οποίο κόστισε τη ζωή 79 ανθρώπων και τον τραυματισμό 170.
«Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καμία αναφορά του πληρώματος
σε ζημία ή ανωμαλία καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το τρένο είχε περάσει με «άριστα» από τεχνική επιθεώρηση την ημέρα του ατυχήματος, ενώ τα φρένα του συρμού βρίσκονταν σε «εξαιρετική κατάσταση».

Ο οδηγός του τρένου, Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Άμο, ο οποίος βρίσκεται υπό καθεστώς έρευνας για εγκληματική αμέλεια, μιλούσε στο κινητό την ώρα που «έτρεχε» με το τρένο.
Από το ηχητικό που καταγράφηκε στο μαύρο κουτί, ακούγεται ο 52χρονος μηχανοδηγός να συνομιλεί με υπάλληλο της σιδηροδρομικής εταιρίας Renfe.
Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν πάρει την στροφή, χτυπά το κινητό τηλέφωνό του, στο οποίο απαντά και ακούγεται να συζητά για την πορεία της διαδρομής. Στη συνέχεια ακούγεται ο ήχος από χαρτιά σαν να συμβουλεύεται έγγραφα της διαδρομής που ακολουθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα