ΗΠΑ: Το Ιράν παραμένει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της τρομοκρατίας στον κόσμο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι το Ιράν εξακολουθεί να παραμένει ο μεγαλύτερος στον κόσμο υποστηρικτής της τρομοκρατίας.
Ο Αμερικανός Πρέσβης Ντάνιελ Μπέντζαμιν, που είναι ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Στέητ Ντηπάρτμεντ, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα βλέπει με αυξανόμενη ανησυχία τις απειλές του Ιράν και διαμορφώνει σχέδια για την αντιμετώπισή τους....
Κατά τον κ. Μπέντζαμιν οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν όχι μόνον για τις ενέργειες της Ιρανικής Δύναμης Κούντς, αλλά και για την συνεργασία της Τεχεράνης με την οργάνωση Χεσμπολά.
Ο
Αμερικανός πρέσβης υποστήριξε ότι οι δύο αυτές ομάδες επιδίδονται σε αποσταθεροποιητικές προσπάθειες σε όλο τον κόσμο.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά την κοινοποίηση της νέας ετήσιας έκθεσης του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τις ανά τον κόσμο τρομοκρατικές δραστηριότητες, η οποία και αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η απόπειρα που έγινε τον Σεπτέμβριο για την δολοφονία του Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον που έχει το Ιράν για την προώθηση της τρομοκρατίας στον πλανήτη μας, περιλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών, με απώτερο στόχο την προώθηση των επιδιώξεων της Τεχεράνης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.
Σύμφωνα με την έκθεση, το Ιράν εκπαιδεύει εξτρεμιστές της Χαμάς και των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν κι επίσης επιτρέπει σε μέλη της Αλ Κάϊντα να χρησιμοποιούν το έδαφός του για την μεταφορά έμψυχου και άψυχου υλικού στην Νότιο Ασία.
Ο κύριος Μπέντζαμιν είπε επίσης ότι ο φόνος του ηγέτη της Αλ Κάϊντα Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλων αξιωματούχων της οργάνωσης έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στο δίκτυό τους το οποίο και θα δυσκολευτεί να ανακάμψει.

Πηγή: Φωνή της Αμερικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα