ΗΠΑ: Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι ύπουλες και επικίνδυνες

«Οι κυβερνοεπιθέσεις συνιστούν έναν αθόρυβο, κρυφό και ύπουλο κίνδυνο για τις ΗΠΑ και για άλλες χώρες», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας,Τσακ Χέιγκελ κι έκανε έκκληση για την αναγκαιότητα να υπάρξουν κάποιες «κατευθυντήριες γραμμές» ώστε να αποφεύγεται η σύγκρουση στα παγκόσμια δίκτυα υπολογιστών....

Ο Χέιγκελ υποστήριξε επίσης ότι θα αναφερθεί στο θέμα στο πλαίσιο της αυριανής του ομιλίας στη Σιγκαπούρη, κατά τη διάρκεια του ετήσιου φόρουμ για θέματα ασφαλείας, «Shangri-La Dialogue», κι ότι το ζήτημα ενδεχομένως
να συζητηθεί και σε σύντομη συνάντηση που θα έχει με την κινεζική αντιπροσωπεία στο περιθώριο της διάσκεψης.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Αμυνας έγιναν στο αεροπλάνο, καθ΄οδόν προς την Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το Reuters.
Τα σχόλια του Χέιγκελ έγιναν δύο ημέρες ύστερα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Επιστημονικό Συμβούλιο Αμυνας--μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει το υπουργείο Άμυνας-- κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κινέζοι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα σχέδια περισσοτέρων από 24 σημαντικών αμερικανικών οπλικών συστημάτων τα τελευταία χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα , έχει θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και πρόκειται να συζητήσει το θέμα με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ σε συνάντησή τους στην Καλιφόρνια την επόμενη εβδομάδα.
Μετά τη Σιγκαπούρη, ο Χέιγκελ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε σύσκεψη των υπουργών των χωρών του ΝΑΤΟ, που θα εξετάσει για πρώτη φορά την άμυνα στον κυβερνοχώρο-μία ένδειξη ότι το ζήτημα θα λάβει περίοπτη θέση στην «ατζέντα» της Συμμαχίας εξαιτίας της ανησυχίας ότι είναι ευάλωτες οι υποδομές της.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, έχει δηλώσει ότι τα συστήματα της Συμμαχίας δέχονται «τακτικά» κυβερνοεπιθέσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα