Η συριακή αντιπολίτευση «δεν έχει λάβει πρόσκληση» για συνομιλίες

Υψηλόβαθμο στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο δεν έχει λάβει επίσημη πρόσκληση για να συμμετάσχει σε συνομιλίες με τις συριακές αρχές στη Ρωσία και ότι θα την απορρίψει εάν τη λάβει.....

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι συριακές αρχές συμφώνησαν να λάβουν μέρος σε συνομιλίες στη Ρωσία και ότι ήλπιζε να συμφωνήσει και η αντιπολίτευση.
«Προτείναμε στις συριακές αρχές και στην αντιπολίτευση
να στείλουν τους εκπροσώπους τους στη Μόσχα στις ημερομηνίες που τους εξυπηρετούν για ανεπίσημες επαφές χωρίς εκ των προτέρων όρους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
«Ήδη λάβαμε μια θετική απάντηση από την πλευρά των συριακών αρχών (...) Ελπίζουμε ότι οι αντιπολιτευόμενοι θα συμφωνήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες», προσθέτει το υπουργείο.
«Δεν έχουμε λάβει κάποια πρόταση σαν αυτή επισήμως και νομίζω, αν υπάρχεί τέτοια προσφορά, δεν θα είναι παρά μια απόπειρα να επηρεάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αλλά λέω ξεκάθαρα ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει και παραμένει ότι δεν υπάρχει διάλογος με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ», είπε στο Reuters o Aμπντέλ Μπασέτ Σεντά, μέλος της συριακής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο Reuters.
Keywords
Τυχαία Θέματα