Η Ρωσία ξεκίνησε έρευνα για εμπορία υιοθετημένων παιδιών στις ΗΠΑ



Έρευνα για τη διακίνηση παιδιών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ξεκίνησε η Ρωσία, μετά τις καταγγελίες για μεταφορά υιοθετημένων παιδιών σε άλλες οικογένειες, με τη συμφωνία να γίνεται μέσω δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης...

Την αφορμή για την έναρξη της έρευνας, έδωσε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, που, κατόπιν έρευνας, έκανε λόγο για εμπορία μέσω Διαδικτύου, υιοθετημένων παιδιών σε νέες οικογένειες,
από θετούς γονείς που πλεόν δεν τα ήθελαν. Ενώ, στην έρευνα αναφερόταν ότι κάποια από αυτά τα παιδιά, είχαν γεννηθεί στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Έρευνας της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Μάρκιν, συνολικά 26 παιδιά από τη Ρωσία, ήταν μεταξύ αυτών που ανταλλάσσονταν μέσω φόρουμ στο Yahoo! και το Facebook.
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κάποια από αυτά τη παιδιά, μετά τη δεύτερη, παράνομη, υιοθεσία τους, ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Σημειώνεται, ότι η Ρωσία έχει απαγορεύσει τον τελευταίο χρόνο τις υιοθεσίες παιδιών από αμερικανικές οικογένειες, αντιδρώντας σε ένα νόμο του αμερικανικού Κογκρέσου που απαγόρευε την παροχή βίζας σε Ρώσους, που φέρονταν να έχουν παραβιάσει ανθρώπινα δικαιώματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα