Η πρόταση της εισαγγελέα για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Νέα δεδομένα δημιούργησε στην πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για τους τρείς κατηγορούμενους....

Νώριτερα η κ. Κοντόγγονα πρότεινε για τον βασικό κατηγορούμενο την ενοχή του όπως κατηγορείται για την δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη δηλαδή για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Όμως για το φονικό του Πρίαμου Ξυδάκη η εισαγγελέας της έδρας διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την κατηγορία που βαρύνει τον κρεοπώλη και είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Συγκεκριμένα,
πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία καθ' υπέρβαση άμυνας. Δηλαδή θεωρεί ότι ο κρεοπώλης δεχόταν επίθεση από το θύμα και αντέδρασε όμως ο τρόπος της αντίδρασής του ήταν υπερβολικός.

Για τα δυο αδέρφια του κρεοπώλη που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Ξυδάκη: Για τον Στέφανο Κοκολογιάννη η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας όχι όμως με καλάσνικοφ αλλά με καραμπίνα. Για τον Σπύρο Κοκολογιάννη η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής, ενώ η απόφαση αναμένεται πιθανότατα την Τετάρτη το απόγευμα.

Πηγή: cretalive.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα