Η ώρα των υπαλλήλων για την υπόθεση υπεξαίρεσης

Η ώρα των υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, φτάνει την εβδομάδα που ακολουθεί....
Σύμφωνα με την εφ. Μακεδονία, η κατάθεση της επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά αναμένεται πλέον να επικεντρωθεί στον ρόλο των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου για την «τρύπα» των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ, αφού οι συνήγοροι υπεράσπισής τους είναι αυτοί
που παίρνουν τη σκυτάλη των ερωτήσεων.

Το πρώτο «δείγμα» για τη στάση των υπαλλήλων φάνηκε την περασμένη Παρασκευή, καθώς άρχισαν οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπαλλήλου ο οποίος διετέλεσε υπάλληλος της γραμματείας της ταμειακής υπηρεσίας, προϊστάμενος μισθοδοσίας και προϊστάμενος της ταμειακής υπηρεσίας. Η πρώτη εικόνα ήταν η προσπάθεια να αμφισβητηθεί η έρευνα Τσεμπερά, όχι μόνο ως προς τα ευρήματά της αλλά και ως προς τη μεθοδολογία. Το ίδιο άλλωστε επιχειρήθηκε και από συνηγόρους υπεράσπισης των αιρετών κατηγορουμένων, όπως αναμενόταν.

Ενδεικτικό είναι ότι η υπεράσπιση του πρώην προϊσταμένου στράφηκε εκτός της επιθεωρήτριας και στην κατάθεση άλλου υπαλλήλου, που αποτελεί σημαντικό στοιχείο της έρευνας, καθώς ενοχοποιεί το «σύστημα», όπως το χαρακτήρισε η επιθεωρήτρια. Την ίδια ώρα η συνήγορος Μαρία Γούση είχε κάτω από τη γλώσσα της ονόματα και άλλων υπαλλήλων, οι οποίοι κάθονται στο ίδιο εδώλιο, όμως χρειάστηκε η παρέμβαση του συναδέλφου της Γιάννη Νισύριου, που έκανε έκκληση να μην αναφερθούν ονόματα άλλων κατηγορουμένων. «Καλό είναι να υπερασπιστεί τον πελάτη της και να μη στοχοποιεί άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νισύριος, ο οποίος είναι συνήγορος άλλου υπαλλήλου.

Η έκκληση Νισύριου δεν είναι βέβαιο πως θα εισακουστεί τις επόμενες ημέρες της ακροαματικής διαδικασίας, παρότι είναι αλήθεια πως η κυρία Γούση δεν επανήλθε σε ονόματα συναδέλφων του πελάτη της. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει, πρέπει ο καθένας να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Όταν τον έχουν μπλέξει συγκατηγορούμενοί του, όπως και μάρτυρες, δεν μπορεί να μην αναφερθεί σε ονόματα», σχολίασε συνήγορος υπεράσπισης. Άλλωστε και από τις ερωτήσεις που δέχεται κατά κόρον η επιθεωρήτρια αυτό που ζητείται είναι η ονοματολογία.
zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα