Η ιρανική κυβέρνηση «μπήκε» στον «απαγορευμένο» κόσμο του facebook

Με τον «κόσμο» του internet και συγκεκριμένα του facebook φαίνεται ότι «συμφιλιώνεται» η ιρανική κυβέρνηση....

Δεκαπέντε υπουργοί «άνοιξαν» σελίδες στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Αυγούστου -μετά και την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Χασάν Ροχανί.
Την... επανάσταση ωστόσο έχει κάνει ήδη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών ,Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος έχει δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στο facebook, από το 2009.
Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της «Χουριέτ», ακόμα και το γραφείο του Ιρανού προέδρου έχει πλέον σελίδα στο facebook, στην οποία μάλιστα έχουν κάνει «like» και οι υπόλοιποι υπουργοί.
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, οι αρχές κατά καιρούς έχουν χαρακτηρίσει το facebook ως το πιο «επικίνδυνο κατασκοπευτικό εργαλείο που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ στις χώρες του Ισλάμ» με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν πολλές ιστοσελίδες, καθώς θεωρούνται ακατάλληλου περιεχομένου.
Ο νέος πρόεδρος του Ιράν, πάντως, πρόσφατα κάλεσε τους συντηρητικούς κληρικούς της χώρας, να αλλάξουν τη «στενόμυαλη» προσέγγιση τους προς την κοινωνία, σε έναν κόσμο που αλλάζει και όπου η διασύνδεση είναι μεγάλη, μέσω της δορυφορικής τηλεόρασης και του διαδικτύου.
Ο ίδιος, άλλωστε, είχε υποσχεθεί μεγαλύτερη διαφάνεια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Με την κίνηση αυτή, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές, η κυβέρνησή του προσανατολίζεται στα social media για να προωθήσει τις πολιτικές της.
Keywords
Τυχαία Θέματα