Η γκάφα στη ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις!

Η δίωρη καταμέτρηση των ψήφων για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις συνοδεύτηκε από γκάφα!!
Αν και το Νομοσχέδιο παρά τις απώλειες για την κυβέρνηση πέρασε, η ζαλάδα των υπευθύνων που μετρούσαν μια μία τις ψήφους παρέμεινε, με αποτέλεσμα να τα χάσουν όσον αφορά το άρθρο 4 !!!...
Έτσι ο προεδρεύων της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης προέβη σε μέγα σφάλμα όσον αφορά την ψηφοφορία του άρθρου 4!!! Αν και ο κος
Τραγάκης ανακοίνωσε ότι το άρθρο γίνεται δεκτό και περνά, στην πραγματικότητα το άρθρο με τα 146 ΝΑΙ, τα 121 ΟΧΙ και τα 26 παρών δεν γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία!! Ο λόγος; Πολύ απλά γιατί για να περάσει το άρθρο έπρεπε να συγκεντρώσει τουλάχιστον τις μισές συν μία ψήφους από το σύνολο των παρόντων βουλευτών (δηλαδή 293/2=146,5 +1=147,5 δηλαδή 147 βουλευτές έπρεπε να πουν ΝΑΙ)

Η προσπάθεια του εκπρόσωπου τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ.Κουίκ να διορθώσει το λάθος, πήγε στα χαμένα, αφού ο κος Τραγάκης επέμενε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι και το σωστό!!

Τι λέει το άρθρο 4;
Το επίμαχο Άρθρο 4 αφορά: Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.
Keywords
Τυχαία Θέματα