Η φοιτήτρια που ανάγκασε τον Νετανιάχου να αποκαλύψει τα έξοδά του

Χρειάστηκε η επιμονή, η υπομονή και οι προσπάθειες μιας 27χρονης φοιτήτριας Νομικής στο College of Management Academic Studies του Ισραήλ για να αποκαλύψει τα έξοδά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου....

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η καθημερινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth, η οποία φιλοξενεί συνέντευξη της Οριάν Βάιτζμαν, η οποία κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να πιέσει την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα έξοδα του πρωθυπουργού.

«Προσπάθησα
με κάθε τρόπο και κατάφερα να αποκτήσω τα απαραίτητα έγγραφα αφού συγκέντρωσα υπογραφές δικαστών, μέσω του κινήματος Freedom of Information», δηλώνει η Βάιτζμαν.

Χάρη σε εκείνη, λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι οι Ισραηλινοί φορολογούμενοι πλήρωσαν 88.000 δολάρια για τα έξοδα συντήρησης της ιδιωτικής εξοχικής κατοικίας του πρωθυπουργού, την ώρα που ο λαός αντιδρά στα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση Νετανιάχου. Χάρη στις προσπάθειες της 27χρονης φοιτήτριας, έγινε γνωστό ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε να εγκατασταθεί διπλό κρεβάτι αεροσκάφος που θα μετέφερε τον ίδιο και την σύζυγό του, Σάρα, στο Λονδίνο για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ, όλα αυτά έναντι 127.000 δολαρίων.

Τα αστρονομικά ποσά που δαπανήθηκαν δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστους τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις κατά της κρίσης φτάνοντας ακόμα και έξω από την κατοικία του Νετανιάχου.

«Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ζωής όλων και είναι ανεπίτρεπτο να ανακαλύπτουμε ότι γίναμε οι χρηματοδότες της χλιδής του. Τώρα που συγκέντρωσα όλα τα έγγραφα, δεν υπάρχουν πια εικασίες: τα νούμερα είναι αυτά», συμπληρώνει στην εφημερίδα η Βάιτζμαν, τονίζοντας ότι σε πολλές χώρες «με το κάθε δολάριο που δαπανάται ενημερώνεται ο λαός με ένα κλικ. Η διαφάνεια ή η απουσία της, είναι συνδεδεμένη με την πολιτική. Πρέπει πάντα να αναρωτιόμαστε “τι δεν γνωρίζω” και “γιατί δεν το γνωρίζω”».

Αυτό πάντως πλέον γνωρίζουν με βεβαιότητα είναι ότι πρόσφατα οι βοηθοί του Νετανιάχου αναγκάστηκαν να διακόψουν την προμήθεια παγωτού για τον ίδιο και την οικογένειά του, με προτίμηση στην βανίλια και το φιστίκι, όταν η ιστοσελίδα Calcalist αποκάλυψε ότι τα έξοδα για τη λαχταριστή λιχουδιά ανερχόταν στις 2.000 ευρώ ετησίως.

Εντούτοις, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Yedioth ο Νετανιάχου εξακολουθεί να προσφέρει στον εαυτό του πολυτέλειες… όπως αυτή του να έχει στη διάθεσή του καθημερινά κομμώτρια και μακιγιέζ ώστε να παρουσιάζεται αψεγάδιαστος στο επιτελείο του και στα τηλεοπτικά συνεργεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα