Η εξέταση μάρτυρα έφερε αντικρούσεις για το θάνατο του Πάνου



Το τροχαίο είχε σημειωθεί στις 2 Μαΐου 2012, στη γέφυρα, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο Ρίο κι ο 14χρονος Πάνος τραυατίστηκε θανάσιμα. Η δίκη συνεχίστηκε χθες στην Πάτρα....

Στο επίκεντρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι μαρτυρίες δύο οδηγών αυτοκινήτων, που ήταν πίσω από το τζιπ που οδηγούσε η Αικατερίνη Αρβανίτη.

Η οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, που ακολουθούσε το όχημα
της κατηγορούμενης, δήλωσε ότι «η ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος ήταν χαμηλή. Ξαφνικά σταμάτησα το αυτοκίνητό μου. Τότε είδα ένα αντικείμενο να εκτοξεύεται προς το αυτοκίνητό μου. Ηταν το ποδήλατο του παιδιού» δήλωσε η μάρτυς.

Στη συνέχεια περιέγραψε τα όσα είδα όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό της και πλησίασε το σημείο του ατυχήματος, κάτι που προκάλεσε έντονη φόρτιση στην αίθουσα από την πλευρά των συγγενών του άτυχου 14χρονου: «Το παιδί ήταν ξαπλωμένο ανάσκελα. Ο αδερφός του πλησίασε και του κρατούσε το κεφαλάκι του. Αρχισε να φωνάζει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Προφανώς απευθυνόταν στην οδηγό του αυτοκινήτου. Χτυπούσε τα πόδια του και έλεγε "γιατί; γιατί;"».

Η μάρτυρας , όπως αναφέρει η Πελοπόννησος, υποστήριξε ότι δεν είδε τη στιγμή της πρόσκρουσης του τζιπ με το ποδήλατο. Η κατάθεσή της στην Τροχαία, που διερευνούσε τις συνθήκες του τροχαίου, αποτέλεσε αντικείμενο νομικής αντιπαράθεση μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης Νίκου Κωνσταντόπουλου και του συνηγόρου πολιτικής αγωγής της οικογένειας Τζαβάρα, Ζήση Κωνσταντίνου.

Και αυτό γιατί η γυναίκα προανακριτικά είχε δηλώσει ότι «το εξ αριστερών προς την πορεία μας ποδήλατο άρχισε να στρίβει. Ξαφνικά το τζιπ χτύπησε το ποδήλατο και το εκσφενδόνισε». Η μάρτυρας δήλωσε στους δικαστές ότι από παρανόηση είχε καταγραφεί η συγκεκριμένη φράση από τον προανακριτικό υπάλληλο της Τροχαίας. Ο κ. Κωνσταντόπουλος από την πλευρά του επέμεινε ότι ήταν η πρώτη φορά που η γυναίκα εμφανιζόταν να διαφοροποιείται σε σχέση με την προανακριτική της κατάθεση, δεδομένου ότι είχε δώσει και συμπληρωματική κατάθεση στην Τροχαία που δεν ανέφερε ότι επιθυμούσε να αλλάξει κάτι.

Η μάρτυρας, πάντως, ανέφερε ότι, κατά την κρίση της, καθοριστικό ρόλο στο ατύχημα έπαιξε η ταχύτητα του τζιπ της οδηγού, καθώς «εάν το όχημα κατευθυνόταν με μικρότερη ταχύτητα, ενδεχομένως το τροχαίο να μην είχε συμβεί».

«Η οδηγός έτρεχε, δεν ερχόταν σιγά» υποστήριξε και δήλωσε ότι το ποδήλατο βρισκόταν πολύ κοντά στη διαχωριστική γραμμή του δρόμου και ότι το χτύπημα του αυτοκινήτου έγινε μπροστά αριστερά. Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται στις 19 Δεκεμβρίου με την εξέταση τριών εμπειρογνωμόνων σε σχέση με τις συνθήκες του δυστυχήματος
Keywords
Τυχαία Θέματα