Η επέμβαση στο Μάλι θέτει σε κίνδυνο τους Γάλλους πολίτες, δηλώνουν οι ισλαμιστές

Η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας κατά των ισλαμιστών μαχητών που ελέγχουν το βόρειο Μάλι θα θέσει τους Γάλλους πολίτες σε κίνδυνο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ Ντιν...

"Θα υπάρξουν συνέπειες, όχι μόνον για τους Γάλλους ομήρους, αλλά και για όλους τους Γάλλους πολίτες, οπουδήποτε βρίσκονται αυτοί στον μουσουλμανικό κόσμο", δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σάντα Ουλντ Μπουμάμα.
"Θα
συνεχίσουμε την αντίσταση και την αυτοάμυνά μας. Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε πολεμώντας", πρόσθεσε.
Παράλληλα αξιωματούχος του στρατού του Μάλι δήλωσε σήμερα ότι περίπου 100 ισλαμιστές σκοτώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις με τον στρατό της χώρας, ο οποίος υποστηρίζεται από τις γαλλικές δυνάμεις, και ο οποίος πήρε ξανά τον έλεγχο της πόλης Κόνα, στο κεντρικό Μάλι.
Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας Εντουάρ Γκιγιό δήλωσε από την πλευρά του ότι η Γαλλία δεν σχεδιάζει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στις βόρειες περιοχές του Μάλι, τις οποίες ελέγχουν οι ισλαμιστές.
Επιπλέον στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν σταλεί στην Αφρική, πρόσθεσε ο Γκιγιό σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.
"Βρισκόμαστε σε μια φάση ανάπτυξης (...) Όπως γνωρίζετε έχουμε αεροσκάφη στην Αφρική και προσθέσαμε κι άλλα", σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την αποστολή χερσαίων δυνάμεων προς το βορρά του Μάλι.
"Όσο πιο γρήγορα φτάσει στην περιοχή η αφρικανική αποστολή, τόσο το λιγότερο θα χρειαστεί να βοηθάμε τον στρατό του Μάλι", κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα