Η έλλειψη των κονδυλίων για υπερωρίες… σταματούν τους ελέγχους για φοροδιαφυγή στις 10 το βράδυ

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, υπάρχει ωράριο. Οι έλεγχοι για την έκδοση των αποδείξεων σταματούν στις 10 το βράδυ, με εστιατόρια και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης να λειτουργούν χωρίς σχετικές οχλήσεις...

Η έλλειψη των κονδυλίων για την κάλυψη των υπερωριών για το βράδυ και το σαββατοκύριακο έκανε το υπουργείο Οικονομικών να «παγώσει» τους νυχτερινούς ελέγχους, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο. Κάτι που ισχύει από την 1η Νοεμβρίου, όταν ο προληπτικός έλεγχος αφαιρέθηκε από το ΣΔΟΕ και πέρασε στις εφορίες.

Ο γενικός γραμματέας
Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δηλώνει σύμφωνα με το MEGA πως τις επόμενες ημέρες θα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια, προκειμένου να γίνονται και νυχτερινοί έλεγχοι.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρει πως το ελεγκτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε φαρμακεία, εστιατόρια, συνεργεία αυτοκινήτων, ξενοδοχεία και κέντρα αισθητικής, καθώς σε αυτούς τους κλάδους διαπιστώνεται μεγάλη φοροδιαφυγή και επιπλέον έχουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα, η φοροδιαφυγή οργιάζει στον αγροτικό τομέα και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Σε έλεγχο σε μία ΔΟΥ βρέθηκαν 380 αγρότες- από 430- που δήλωναν πλασματικό ΦΠΑ.
Σε άλλη εφορία εντοπίστηκαν μηχανικοί που πουλούσαν διαμερίσματα, χωρίς να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας ως εργολάβοι. Εμφανίζονταν να πουλάνε πάνω από τρία διαμερίσματα το χρόνο, τα οποία δήλωναν ως ιδιωτικές κατοικίες τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα