«Η δράση της Χ.Α. είναι συχνά αντισυνταγματική»

Σκληρή επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος δρουν πολλές φορές εκτός του Συντάγματος και των νόμων. Μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε ότι
«η ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική» και πως «κάνει τεράστια ζημιά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό να λέγεται κάτι τέτοιο»....
Αναφερόμενος στη ματαίωση του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες», είπε ότι «η
αστυνομία επέβαλε τη νομιμότητα», χαρακτηρίζοντας «συνολικά απαράδεκτη» την εκδήλωση.
Ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε ότι οι δράσεις της Χ.Α. «κινούνται στα όρια της νομιμότητας, τα οποία κάποιες φορές τα υπερβαίνει. Οι βουλευτές της πολλές φορές δρουν εκτός του Συντάγματος και των νόμων».
«Η δράση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομικού πλαισίου», είπε για να συμπληρώσει ότι «στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα μπορούσε να προταθεί η θεσμοθέτηση συνταγματικού δικαστηρίου, το οποίο θα θέσει το πλαίσιο δράσης των κομμάτων».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής να κατέβει στις εκλογές, επισήμανε ότι «είναι μία άποψη», πρόσθεσε ωστόσο ότι «και η άποψη που λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή είναι εξίσου ισχυρή».
Ερμήνευσε την ψήφο στη Χρυσή Αυγή ως μια αντίδραση, «παράλογη πολλές φορές στη βαθύτατη κρίση που έχει δημιουργήσει προβλήματα στον κοινωνικό ιστό».
«Ποιος περίμενε το νεοναζιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα, που έχασε στον πόλεμο 1.000.000 Έλληνες», διερωτήθηκε και τόνισε: «Αρνούμαι να πιστέψω ότι χιλιάδες έλληνες πολίτες έγιναν ξαφνικά νεοναζιστές».
Κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό, ο Ν.Δένδιας είπε πως η πρόταση Ρουπακιώτη είναι προς την σωστή κατεύθυνση και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εκπέμψει η χώρα αυτό το μήνυμα.
Σε ό,τι αφορά την αστυνομία και τις σχέσεις της με τη Χρυσή Αυγή, σχολίασε ότι «πλέον και ο πιο κακόπιστος πείθεται ότι η αστυνομία κάνει αυτό που πρέπει και σημείωσε ότι φαινόμενα ανοχής ρατσιστικών ή ναζιστικών κρουσμάτων θα τιμωρούνται».

Απάντηση Χ.Α.
«Ο αποτυχημένος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ να πάψει να υβρίζει την Χρυσή Αυγή και να ασχοληθεί με την εγκληματικότητα που έχει κυριολεκτικά πνίξει τη χώρα. Καθημερινά δολοφονούνται, ληστεύονται και κακοποιούνται συμπολίτες μας και ο Δένδιας αλωνίζει τα τηλεοπτικά στούντιο για να συκοφαντήσει έναν νόμιμο πολιτικό φορέα. Υπενθυμίζουμε σε όλους τους υβριστές μας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι… «ναζιστικό κόμμα», είναι το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα που αντιμάχεται το καθεστώς της απάτης, της διαφθοράς και της υποταγής», σημείωσε σε ανακοίνωση της η Χ.Α.
Keywords
Τυχαία Θέματα