Η Άννα Χατζηγιαννάκη αποχώρησε από την παράταξη του δημάρχου Αθηναίων

Tην περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη ψήφο των Αθηναίων για δεύτερη θητεία στο δήμο. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται έχει χάσει τη ψήφο και τη στήριξη των δημοτικών του συμβούλων....

Μόλις την επομένη της εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του, η γνωστή ιστορικός τέχνης Άννα Χατζηγιαννάκη αποχώρησε από την παράταξη του δημάρχου Αθηναίων, ενώ και παραιτήθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας τη θέση της στον Σπυρίδωνα Φράγκο.
Η Άννα Χατζηγιαννάκη, όμως, δεν ήταν η πρώτη που εγκατέλειψε
την παράταξη Καμίνη, κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας.
Το γεγονός ότι η κ. Χατζηγιαννάκη έσπευσε να αφήσει «στα κρύα του λουτρού» τον Γ. Καμίνη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητάς του, απλώς επιβεβαιώνει τους ψιθύρους που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα, πως η θητεία του δεν θα ολοκληρωθεί ομαλά.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης που παραιτούνται ή δηλώνουν ανεξαρτητοποιούνται ομαδικά δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, η οποία αποτελείται από ένα σύνολο ανομοιογενών πολιτικά προσώπων, τα οποία εκλέχθηκαν ελέω του πανίσχυρου τότε διδύμου Γ. Παπανδρέου-Γ. Ραγκούση.
Υπενθυμίζεται ότι πρώτος αποσύρθηκε από τον συνδυασμό του Γ. Καμίνη «Δικαίωμα στην Πόλη» ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, ο οποίος μάλιστα προεκλογικά προβαλλόταν ως το «καλό χαρτί» του νυν δημάρχου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αμέσως μετά την ορκωμοσία, εγκατέλειψε τη δημοτική παράταξη Καμίνη, χωρίς μάλιστα να συμμετάσχει σε καμία συνεδρίαση.
Το δρόμο του Α. Τομπάζη πήραν σχεδόν όλα τα σημαντικά πρόσωπα που συμμετείχαν στο συνδυασμό Καμίνη. Έτσι μέχρι σήμερα έχουν παραιτηθεί η ζωγράφος και συγγραφέας Ευφροσύνη Δοξιάδη, η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Μιχάλης Μουσού-Ράντου από την 1η Δημοτική Κοινότητα και οι Σοφία Τζώρτζη και Μαρίνα Κατσικά από την 6η Κοινότητα.
Την ίδια στιγμή, μετά από ρήξη με τη δημοτική αρχή, έχουν αποχωρήσει και ανεξαρτητοποιηθεί (παραμένουν δηλαδή στο ΔΣ του Δήμου Αθηναίων αλλά ως ανεξάρτητοι) η αρχιτέκτονας και ζωγράφος Άννα Φιλίνη (από τα παλαιότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου), ο Γιάννης Σφακιανάκης (είχε τοποθετηθεί πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ), η Τούλα Ψαράκη (είχε τοποθετηθεί πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ), καθώς και αρκετοί σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως η Φωτεινή Τασσοπούλου από την 5η Κοινότητα, οι Αναστασία Διωνά και Κατερίνα Φραγκάτου από την 6η Κοινότητα και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, Νίκος Σπυρόπουλος.
Παράλληλα, υπάρχουν και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι έχουν αποστασιοποιηθεί από τη δημοτική αρχή, με πλέον σημαντικούς τους Φίλιππο Δραγούμη (Οικολόγοι) και Τάσο Αβραντίνη (Δράση).
Συνεργάτης μάλιστα του δημάρχου ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά την παραίτηση Χατζηγιαννάκη, «ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα», σημειώνοντας το γεγονός πως απέμειναν στην παράταξη Καμίνη «μικρομεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με εντελώς παρωχημένη κομματική λογική».
Keywords
Αναζητήσεις
αννα χατζηγιαννακη
Τυχαία Θέματα