Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να μεριμνήσει για τον τερματισμό της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία απηύθυνε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Ι΄ με αφορμή την υπόθεση απαγωγής του αδελφού του, Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου....

Με αφορμή, αυτό το λυπηρό γεγονός, καλεί τη διεθνή κοινότητα να μεριμνήσει για τον τερματισμό της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία, ώστε να ξαναγίνει χώρα αγάπης, ασφάλειας και συμβίωσης. «Με κανένα τρόπο δεν πρέπει οι πολιτικές σκοπιμότητες να είναι εις βάρος των πολιτών της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε επίσημη ανακοίνωση που συνυπογράφει με τον Συροθρόδοξο
Πατριάρχη Ιγνάτιο Α΄ οι δυο προκαθήμενοι εκφράζουν την έκπληξη και τη λύπη τους για το γεγονός της απαγωγής και δηλώνουν ότι οι χριστιανοί σ’αυτή την περιοχή που είναι οργανικό μέρος του κοινωνικού ιστού των λαών της περιοχής υποφέρουν και συμπάσχουν με κάθε δοκιμαζόμενο και λυπούνται για τη βία, που απομακρύνει τον ένα πολίτη από τον άλλο και εκθέτει τη ζωή των φιλήσυχων πολιτών σε διάφορους κινδύνους, όπως η απαγωγή, που είναι η χείριστη μορφή βίας εναντίον αόπλων ανθρώπων.

Καλούν ακόμα όλες τις, ανά τον κόσμο, Χριστιανικές κοινότητες να αντιμετωπίζουν σθεναρά τα γεγονότα στης Συρίας, εκφράζοντας την πίστη τους και να λάβουν εκείνα τα κατάλληλα μέτρα κατά της βίας, που απειλεί τους ανθρώπους της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα