Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε τον ταϊλανδό ομόλογό του για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να δοθεί προσωρινό καταφύγιο στους μουσουλμάνους Ροχίνγκια που πλέουν παγιδευμένοι σε καράβια στη Θάλασσα Ανταμάν.Ο επικεφαλής της...

αμερικανικής διπλωματίας «τηλεφώνησε στον ταϊλανδό ομόλογό του το βράδυ της Πέμπτης για να συζητήσουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μετανάστες και την πιθανότητα να τους παράσχει η Ταϊλάνδη προσωρινό καταφύγιο», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεφ Ράτκε κατά την ενημέρωση
των δημοσιογράφων.

Χιλιάδες μέλη της μειονότητας των Ροχίνγκια, που εγκαταλείπουν τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές, έχουν παγιδευτεί σε πλοιάρια καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής τους απαγορεύουν να αποβιβαστούν στα εδάφη τους. Η Ταϊλάνδη εφαρμόζει μια πολύ αυστηρή πολιτική απέναντι στην παράνομη μετανάστευση και τους διακινητές ανθρώπων.

Ο Ράτκε είπε ότι περίπου 3.000 μετανάστες έφτασαν αυτήν την εβδομάδα στην Ινδονησία και τη Μαλαισία και λαμβάνουν βοήθεια. Όπως διευκρίνισε οι αμερικανοι πρεσβευτές στις χώρες της περιοχής συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις ώστε να παρασχεθεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στους μουσουλμάνους πρόσφυγες.

«Καλούμε τις κυβερνήσεις της περιοχής να εργαστούν από κοινού γρήγορα για να σωθούν οι ζωές των μεταναστών που βρίσκονται στη θάλασσα και χρειάζονται άμεσα βοήθεια», συνέχισε ο Ράτκε, κάνοντας επίσης έκκληση στις χώρες αυτές να μην διώχνουν τα νέα πλοιάρια που φτάνουν στα χωρικά τους ύδατα.
Keywords
Τυχαία Θέματα