Γ.ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥΡΗΣ: Η ΚΡΙΣΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ…

Η κρίση οδήγησε στην απόλυτη απαξίωση των πολιτικών, αλλά παράλληλα ανέδειξε και την μεγάλη αξία της πολιτικής. Επτά χρόνια μέσα στην κρίση και η κοινωνία απορημένη, φοβισμένη, σαστισμένη...
απλά κοιτάζει. Καταδικάζει, κατηγορεί, βρίζει, κρίνει, αλλά δεν αντιδρά.

Οι διαχειριστές των καταστάσεων έχουν πάντα άδικο και αυτοί, που τους κρίνουν, μέσω «χαλαρής» κουβέντας καφενείου, έχουν πάντα δίκιο και έτσι η καθημερινότητα μας κυλά.
Το πρόβλημα είναι, ότι αυτή η μίζερη καθημερινότητα συνδιαμορφώνει και τις ανάλογες πολιτικές ηγεσίες, που δεν ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά, που δεν λύνουν
το πρόβλημα, που απογοητεύουν τους πολίτες και τους οδηγούν στην αποχή από τα κοινά.
Η αποχή είναι ο καλύτερος συνεργάτης των ανεπαρκών διοικούντων και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται, τα χρόνια περνούν και σιγά – σιγά έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε την κρίση, την ύφεση και την μιζέρια.
Ο Δήμος μας έμεινε δραματικά πίσω στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων σε αντίθεση με τους γειτονικούς Δήμους και αυτό αύξησε περισσότερο την ένταση της κρίσης σε τοπικό επίπεδο.
Οι συνδημότες μας απογοητευμένοι από την τσιμεντοποίηση των πλατειών (χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κακόγουστα τσιμεντένια σιντριβάνια), την εγκατάλειψη και ερήμωση των κοινόχρηστων χώρων αναψυχής, την έλλειψη καθαριότητας, επισκέπτονται τους γειτονικούς δήμους για τις αγορές τους και την ψυχαγωγία τους, οι οποίοι με κοινοτικά προγράμματα έχουν βελτιώσει σημαντικά τις πλατείες τους, τις παιδικές χαρές τους, τα πάρκα τους και τους αθλητικούς χώρους τους.
Με αυτό τον τρόπο έχουν αυξήσει την επισκεψιμότητα στους δήμους τους, έχουν βοηθήσει ουσιαστικά και σημαντικά τους επιχειρηματίες και βιοτέχνες της περιοχής τους και τέλος έχουν αυξήσει τις θέσεις εργασίας στους δήμους τους.Η αισθητική του τόπου μας δεν είναι πολυτέλεια, είναι επιβίωση. Η έλλειψη της οδηγεί σε μείωση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας, με συνέπεια την εξασθενημένη, τοπική ζήτηση.
Η εξασθενημένη, τοπική ζήτηση οδηγεί στην συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, σε κλείσιμο επιχειρήσεων και συνεπώς στην περικοπή θέσεων εργασίας.
Η μεγάλη ανεργία, που σημαίνει απώλεια αγοραστικής δύναμης, εξασθενεί περαιτέρω την τοπική ζήτηση και οδηγεί σε λουκέτο και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και…και… και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται, μέχρι την απόλυτη εξαθλίωση.
Το θέμα είναι, ποιός ξέρει να κάνει τα λόγια - ΕΡΓΑ και τις υποσχέσεις - ΠΡΑΞΗ;
Ο Χρήστος Σαλαλές είναι δοκιμασμένος, αυτά που λέει, ότι θα κάνει, τα έχει ήδη κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν.
Ο Χρήστος Σαλαλές και θέλει και μπορεί.
Ζητώ την εντολή σας ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για να γίνω ένα μέλος αυτής της νέας ομάδας διοίκησης, που η αποστολή της είναι, να βγάλει τον Δήμο μας από το τέλμα, που βρίσκεται.
Εάν πιστεύετε, ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μας, δώστε μου την εντολή σας και εγώ δεσμεύομαι, ότι θα το πράξω με όλες μου τις δυνάμεις.
Σας ευχαριστώ, από τα βάθη της ψυχής μου.Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τον ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΛΑΛΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα