Γλίτωσε τον θάνατο, αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή ο μακελάρης της Βοστώνης

Σε φυλακή του Φορτ Ντέβενς της Μασαχουσέτης μεταφέρθηκε σήμερα, από το νοσοκομείο όπου είχε διακομισθεί μετά τη σύλληψή του, ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ....

Ο Τζοχάρ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από το περασμένο Σάββατο με σοβαρά τραύματα στο λαιμό τα οποία δεν του επέτρεπαν να μιλήσει. Ωστόσο, έδωσε γραπτή κατάθεση με την οποία αποκάλυψε στους ερευνητές πως καμιά διεθνής τρομοκρατική οργάνωση δεν συμμετείχε στην επίθεση.
Ο επιζών ύποπτος είπε επίσης ότι ο αδελφός του, ο 26χρονος Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη
Παρασκευή έπειτα από καταδίωξη της αστυνομίας, κατηύθυνε τις επιθέσεις που στοίχισαν την περασμένη εβδομάδα τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό 200.
Τώρα ο τσετσενικής καταγωγής φοιτητής, που γλίτωσε τον θάνατο από τα πυρά τον αστυνομικών, είναι αντιμέτωπος με την θανατική ποινή.
Ο Τσαρνάεφ κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής και για κακουργηματική πράξη καταστροφής περιουσίας με πρόκληση θανάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν επισύρουν τη θανατική ποινή, ισόβια κάθειρξη και ποινές φυλάκισης. Ωστόσο,
δεν θα δικαστεί ως «εχθρικός μαχητής», όπως είχαν προτείνει Ρεπουμπλικανοί
Η δίκη του Τσαρνάεφ αναμένεται να ξεκινήσει στις 30 Μαΐου, ενώ στο πλευρό του θα βρίσκονται οι γόνεις του οι οποίοι , σύμφωνα με πληροφορίες, πετούν σήμερα από το Νταγκεστάν της Ρωσίας προς την Αμερική.

Βρέθηκε νεκρός ο «κατά λάθος» βομβιστήςΤην ίδια ώρα σοκάρει η είδηση ότι βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής Σουνίλ Τριπάθι, ο οποίος είχε κατονομαστεί λανθασμένα σαν ένας από τους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

Το πτώμα του Τριπάθι, ο οποίος αγνοείτο από τα μέσα Μαρτίου, εντοπίστηκε στο Ρόντ Άιλαντ,ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών ο 22χρονος δεν δολοφονήθηκε.

Τα ίχνη του Τριπάθι, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, είχαν χαθεί από τις 16 Μαρτίου. Η οικογένεια του είχε απευθύνει έκκληση -και μέσω Facebook- για τον εντοπισμό του.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστώνη, στις 15 Απριλίου, ο Τριπάθι και ένας ακόμη νεαρός είχαν κατονομαστεί από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως από τους χρήστες της ιστοσελίδας Reddit, ως υπεύθυνος των επιθέσεων.

Τη Δευτέρα το Reddit ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Τριπάθι για τον λανθασμένο συσχετισμό του φοιτητή με την επίθεση στη Βοστώνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα