ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK...

Η Alpha Bank διαθέτει έναν από τους καλύτερους δείκτες κεφαλαίων στον κλάδο, σημειώνει η Deutsche Bank, προβλέποντας την επιστροφή της τράπεζας σε κερδοφορία...

από το 2015 και τη μέση ετήσια αύξηση των κερδών της κατά 46% στη συνέχεια, έως το 2018. Στο πλαίσιο αυτών των προβλέψεων, ο γερμανικός επενδυτικός οίκος αναβαθμίζει τη μετοχή
της Alpha Bank, εκδίδοντας σύσταση αγοράς και δίνει τιμή στόχο στα 0,90 ευρώ (από 0,70 ευρώ προηγουμένως), προβλέποντας ένα περιθώριο ανόδου της τάξης του 27% για τον τίτλο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Deutsche Bank, η τράπεζα απολαμβάνει αποδόσεις του ενεργητικού της καθώς και παραγωγή προμηθειών που υπερβαίνουν τα αντίστοιχα μεγέθη των βασικών ανταγωνιστών της.
Για το γερμανικό οίκο, το επενδυτικό case της Alpha Bank στηρίζεται περαιτέρω από την εξαγορά της Emporiki Bank, από την οποία αναμένεται να προκύψουν συνέργειες 265 εκατ. ευρώ σε επίπεδο λειτουργικού κόστους, κόστους χρηματοδότησης και εσόδων. Αυτές οι συνέργειες αποτελούν βασικό παράγοντα για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του ομίλου κατά το 2014 και το 2015. Επιπλέον, η εξαγορά έχει βοηθήσει να μειωθεί ο δείκτης δανείων/καταθέσεων, αν και αυτός παραμένει υψηλότερος σε σχέση με τον κλάδο, σημειώνεται. Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται και ο δείκτης των κόκκινων δανείων, αλλά αυτός αναμένεται να βελτιωθεί από το 2015 και μετά.
Η τράπεζα θεωρείται κατάλληλα τοποθετημένη για να ωφεληθεί από τη βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης (με αναλογία δανείων/καταθέσεων στο 121% το Μάρτιο του 2014) και τη βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού (με κόκκινα δάνεια στο 33,3%).
Keywords
Τυχαία Θέματα