Γαλλία: «Βαθύτατα» σκανδαλισμένη από τις σφαγές στη Νταράγια

Η Γαλλία έχει σκανδαλισθεί «βαθύτατα από την αποκάλυψη των σφαγών» στην Νταράγια της Συρίας, η οποία «μοιάζει να είναι μία εκατόμβη αμάχων», τόνισε σήμερα Δευτέρα το γαλλικό ΥΠΕΞ, το οποίο επίσης εκφράζει την ανησυχία του για την τύχη του κινηματογραφικού παραγωγού Όρουα Νιράμπια.....

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, η Γαλλία «ευελπιστεί πως θα χυθεί άπλετο φως
στις συνθήκες αυτής της κατακρεούργησης, κυρίως δια της μεσολάβησης της Ερευνητικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από το Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την «ανεξήγητη εξαφάνιση του Όρουα Νιράμπια, διάσημου Σύρου κινηματογραφικού παραγωγού, ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Αίγυπτο από το αεροδρόμιο της Δαμασκού».

«Η Γαλλία συμμερίζεται τις ανησυχίες της οικογένειάς του και τη διαβεβαιώνει για την πιο ειλικρινή στήριξή της. Η Γαλλία εύχεται η επιστροφή του στους οικείους του να πραγματωθεί το ταχύτερο δυνατόν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Οι οικείοι του 34χρονου Νιράμπια τονίζουν πως έχει να δώσει σημεία ζωής από την Πέμπτη, όταν μετέβη στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού προκειμένου να επιβιβασθεί στην πτήση για το Κάιρο, μόλο που ο αιγυπτιακός αερομεταφορέας EgyptAir διαβεβαιώνει πως ο παραγωγός δεν επιβιβάσθηκε ποτέ.
Keywords
Τυχαία Θέματα