ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ...

Σε έναν αγώνα δρόμου επιδίδεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση προκειμένου να κατατεθεί, ακόμα και σήμερα στη Βουλή, νομοσχέδιο που να κλείνει όλα τα προαπαιτούμενα από το πρώτο πακέτο και να ικανοποιεί τους δανειστές...

Το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων
παραμένουν στα ανοικτά μέτωπα, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν οι λεπτομέρειες στα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή και διορθώνουν τα κενά που εντόπισε η τρόικα με στόχο να εκταμιευθούν τα 2 δισ. ευρώ.

Σε συνολική ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων που περιέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές προχώρησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π) σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα Στο όργανο προεδρεύει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε γίνεται λόγος για ιδιαίτερα ικανοποιητικό βαθμό ανταπόκρισης των Υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων με αποτέλεσμα ο βαθμός υλοποίησης να προσεγγίζει το 90% των δράσεων που αφορούσαν το χρονικό διάστημα έως και τα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση: «Η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων (όπως για παράδειγμα το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων) οφείλεται στην πολυπλοκότητα τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους Θεσμούς. Για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται».

Σημειώνεται ότι για το ΦΠΑ στην παιδεία οι δανειστές ξεκαθάρισαν στην κυβέρνηση ότι είτε θα επιβληθεί 23% ΦΠΑ είτε μηδέν, ενώ στα κόκκινα δάνεια παραμένει το χάσμα με την ελληνική πλευρά να ψάχνει έντιμο συμβιβασμό.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα