Έσοδα και ληξιπρόθεσμες στο επίκεντρο Στουρνάρα - τρόικας

Απολογιστικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και ζητήματα σχετικά με την επίτευξη των στόχων ορόσημων του προγράμματος, δηλαδή των προαπαιτούμενων δράσεων που η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να υλοποιήσει έως τα τέλη Φεβρουαρίου εξετάστηκαν στην πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Ματθίας Μόρς (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και του Μάρκ Φλάναγκαν που εκπροσώπησε το ΔΝΤ, καθώς ο Πόλ Τόμσεν θα έλθει
στην Αθήνα την Τρίτη το απόγευμα...

Στη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες έγινε ένας πρώτος απολογισμός της πορείας του προγράμματος.
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση εστιάσθηκε στην πορεία των εσόδων, στο ρυθμό εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου, στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ εξετάσθηκαν και θέματα που αφορούν στη φορολογική διοίκηση.
Το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο αναμένεται να απασχολήσει νέα συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Οι κ.κ. Μόρς, Μαζούχ και Τόμσεν αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα έως τις 10 Μαρτίου.
Σήμερα το απόγευμα ο Γ. Στουρνάρας αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί αύριο στη συνεδρίαση το Eurogroup και την Τρίτη στη συνεδρίαση του Ecofin.
Keywords
Τυχαία Θέματα