ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΒΙΑΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...

Την πρόθεσή του Πάπα να επισκεφτεί μια από τις πιο βίαιες και επικίνδυνες φυλακές της Λατινικής Αμερικής κατά τη διάρκεια περιοδείας του τον Ιούλιο, στην ήπειρο από όπου κατάγεται, ανακοίνωσε το Βατικανό.Σύμφωνα με το...

πρόγραμμα των επισκέψεών του από την 6η ως την 13η Ιουλίου στον Ισημερινό, τη Βολιβία και την Παραγουάη, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί την διαβόητη φυλακή Παλμασόλα στη Σάντα Κρους της Βολιβίας την 10η Ιουλίου, την τελευταία ημέρα της παραμονής του στη χώρα.

Η τεράστια φυλακή υψίστης ασφαλείας λίγο έξω από τη μεγαλύτερη πόλη της Βολιβίας
έχει μετατραπεί πολλές φορές σε σκηνή βίαιων και πολύνεκρων συγκρούσεων ανάμεσα σε κρατούμενος.Περίπου 30 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που διέμενε με τους φυλακισμένους γονείς του, είχαν σκοτωθεί στη φυλακή αυτή το 2013. Τα περισσότερα από τα θύματα κάηκαν ζωντανά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε συμμορίες που έλεγχαν διαφορετικές πτέρυγες του συγκροτήματος.

Όπως φαίνεται ακόμα και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο πάπας Φραγκίσκος εξακολουθεί να επισκέπτεται τα σωφρονιστικά ιδρύματα, συνήθεια που διατηρούσε κι όσο ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες Μέχρι στιγμής έχει επισκεφθεί τουλάχιστον τρία σωφρονιστικά καταστήματα στην Ιταλία.

Κατά την επίσκεψή του στη Λατινική Αμερική ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί το Κίτο και το Γκουαγιακίλ στον Ισημερινό, τη Λα Πας και τη Σάντα Κρους στη Βολιβία και την Ασουνσιόν στην Παραγουάη.

Η περιοδεία του στη Λατινική Αμερική, η δεύτερη αφότου αναδείχθηκε πάπας, θα του δώσει την ευκαιρία να υπογραμμίσει το μήνυμά του υπέρ των φτωχότερων και τις εκκλήσεις του για κοινωνική δικαιοσύνη. Επίσης κατά την διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να επισκεφθεί τη Βοσνία, τον Ιούνιο, την Κούβα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον Σεπτέμβριο καθώς και διάφορες χώρες της Αφρικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα