Επανεκλογή του Στ. Παραδιά στην προεδρία της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων

Επανεξελέγη ομόφωνα, για μια ακόμη τετραετή θητεία, ως πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων (International Union of Property Owners- UIPI) ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), δικηγόρος Στράτος Παραδιάς.....
Η επανεκλογή του πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων στο Βερολίνο, από τους αντιπροσώπους των Εθνικών Οργανώσεων Ιδιοκτητών Ακινήτων των 27 ευρωπαϊκών χωρών- μελών της UIPI, σε αναγνώριση του σημαντικού
έργου που παρουσίασε κατά τις δύο προηγούμενες τετραετείς θητείες του, όπως ο διπλασιασμός του αριθμού μελών, η μεταφορά της έδρας και οργάνωση γραφείου της οργάνωσης στις Βρυξέλλες, ο πολλαπλασιασμός των δραστηριοτήτων της και η εμπέδωση της παρουσίας της στα κοινοτικά όργανα. Ο κ. Παραδιάς, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας πρόεδρός της, έχει πολυετή παρουσία στην ανώτατη αυτή διεθνή οργάνωση και στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ως εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ακινήτων.

Η Διεθνής Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI) ιδρύθηκε το 1923 στο Παρίσι και εκπροσωπεί σήμερα πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίων μικρομεσαίων ιδιοκτητών κάθε είδους ακινήτων, στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Αρχές και Οργανισμούς. Η UIPI ασχολείται με την προστασία και ανάπτυξη του δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας των πολιτών, σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τη Συνθήκη της Ρώμης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Επίσης η UIPI ασχολείται με τις κοινοτικές οδηγίες και συστάσεις για τις προδιαγραφές ανοικοδόμησης και ανακαίνισης των κτιρίων στην Ευρώπη. Διαθέτει επιτροπές εργασίας που μελετούν θέματα όπως η φορολογία των ακινήτων, οι μισθώσεις κατοικιών και επαγγελματικών ακινήτων, οι προδιαγραφές ανακαίνισης των υφισταμένων κτιρίων βάσει των νέων οδηγιών της ΕΕ, οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι οργανώσεις ιδιοκτητών προς τα μέλη τους, αλλά και η επιστροφή των ακινήτων περιουσιών στους παλιούς ιδιοκτήτες τους στις πρώην ανατολικές χώρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα