Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Φρανσουά Ολάντ

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, την ώρα που το προεδρικό αυτοκίνητο κατευθυνόταν προς την Αψίδα του Θριάμβου για να τιμήσει την επέτειο της Ανακωχής της 11ης Νοεμβρίου 1918....

Την ώρα που το όχημα περνούσε δίπλα από πλήθος Γάλλων πολιτών, αποδοκιμασίες και σφυρίγματα ακούστηκαν, καθώς και συνθήματα όπως: «Ολάντ παραιτήσου», «Δικτατορία», «Ο νόμος σου δεν περνάει».

Η αστυνομική δύναμη ήταν ισχυρή, ωστόσο, με αποτέλεσμα περίπου 70 άνθρωποι να συλληφθούν, την ώρα που επιχείρησαν να προσπεράσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα
που είχαν τοποθετηθεί από τις τοπικές αρχές. Κάποιοι εξ αυτών, δε, τα κατάφεραν και βρέθηκαν στο κέντρο του οδοστρώματος, όπου συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Γάλλου προέδρου.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, από τους 70 αρκετοί ανήκουν στο κίνημα των «κόκκινων σκούφων» κατά της φορολογίας, ενώ άλλοι είναι κατά της νομοθεσίας που πέρασε η κυβέρνηση για να επιτρέπονται οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών.
Όλα αυτά την ώρα που η δημοτικότητα του Ολάντ σημειώνει βουτιά, με τη δυσαρέσκεια του γαλλικού λαού να αυξάνεται ολοένα περισσότερο.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA ο πρόεδρος συγκεντρώνει μόλις 25% σε θετικές γνώμες και ο πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό, 24% τον μήνα Νοέμβριο.

Δείτε το βίντεο εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα