Ενοχή των επτά του «Eπαναστατικού Αγώνα» ζήτησε ο εισαγγελέας



Την ενοχή σχεδόν όλων των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση '' Επαναστατικός Αγώνας'' πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Αντώνης Λιόγας ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία και αφού οι βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα κατάφεραν και διέφυγαν παρά τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί εναντίον τους....

Συγκεκριμένα πρότεινε την αθώωση της Μαρίας Μπεραχά, συζύγου του Κωστα Γουρνά. Η κοπέλα για την οποία όλα καταδεικνύουν ότι συνελήφθη
εξαιτίας της συζυγικής της σχέσης με τον Κώστας Γουρνά, έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση.
Στην απολογία της μάλιστα είχε περιγράψει το σοκ που υπέστη όταν έμαθε για τη σύλληψη του συζύγου της αλλά και έξι μήνες αργότερα, όταν «η κλήτευση που ήρθε σπίτι μου δεν ήταν κλήτευση ως μάρτυρα αλλά ως κατηγορούμενης».
Αντίθετα, στην αγόρευσή του ο κ. Λιόγας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων Σ. Νικητόπουλου, Χρ. Κορτέση , Ε. Σταθόπουλου και Κ. Κάτσενου, όπως επίσης και την ενοχή των Παναγιώτας Ρούπα και Ν. Μαζιώτη.
Ωστόσο, για τους δυο τελευταίους κατηγορούμενους, ο κ. Λιόγας τόνισε ότι πρέπει να κυρηχθούν αθώοι για τον διευθυντικό ρόλο στην οργάνωση, που τους αποδίδει το κατηγορητήριο. Όπως είπε, ο ίδιος από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε «διευθυντήριο» στον Ε.Α, σημειώνοντας μάλιστα πως σε μία αναρχική οργάνωση δεν υπάρχει η έννοια της ιεραρχίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα