Ενενήντα νέες θέσεις εργασίας στο δήμο Βόλου

Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το «πράσινο φως» για προσλήψεις 90 ατόμων στο Δήμο Βόλου, για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της απόφασης για τη σύναψη συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α΄ βαθμού....

Σύμφωνα με το thessalinews.gr, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 31 Ιανουαρίου 2012, ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει να εγκριθεί η σύναψη 147 συμβάσεων για την υπηρεσία Καθαριότητας, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών
Έργων και την υπηρεσία Κοιμητηρίων.

Ειδικότερα, αξιοποιώντας άμεσα τη σχετική εγκύκλιο που στάλθηκε στους ΟΤΑ στις αρχές του έτους, ο Δήμος Βόλου απέστειλε έγκαιρα το αίτημά του προς το Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας. Η διαδικασία έγκρισης απεδείχθη χρονοβόρα, καθώς μόλις χθες το Υπουργείο ενέκρινε τη σύναψη 4.703 συμβάσεων για όλη την Ελλάδα. Για το Δήμο Βόλου, όπως προαναφέρθηκε, εγκρίθηκαν 90 θέσεις προσωπικού, 57 λιγότερες απ' όσες είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών κ. Νατάσα Οικονόμου, «οι θέσεις που εγκρίθηκαν είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με αυτές που είχαν ζητηθεί, οι οποίες ήταν οι απολύτως αναγκαίες για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου. Ωστόσο, έστω και με τον περιορισμένο αυτό αριθμό προσλήψεων, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Αυτοδιοίκηση».

Ο καθορισμός των ειδικοτήτων και η κατανομή των θέσεων θα αποφασιστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις εκλογές, με βάση τις προτάσεις των Προϊσταμένων των υπηρεσιών Καθαριότητας, Κοιμητηρίων και Τεχνικών Υπηρεσιών.
Σημειώνεται ότι μετά από την εξέλιξη αυτή δεν θα ενεργοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη την περασμένη Τρίτη σε έκτακτη συνεδρίαση, για την πρόσληψη προσωπικού στη Διεύθυνση Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας δυο (2) μηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα