Ελέγχουν τα σχολικά λεωφορεία

Κορυφώνονται αυτές τις ημέρες οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία από τα Μεικτά Κλιμάκια των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν προκειμένου να ελεγχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός σχολικών λεωφορείων.....
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012 μέχρι και χθες τα πέντε ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής έλεγξαν συνολικά 1.094 σχολικά λεωφορεία.
Από αυτά τα 992 (δηλαδή ποσοστό 90,6%) δεν είχαν ελλείψεις. Τα 102 (δηλαδή ποσοστό 9,3%) εμφάνισαν ελλείψεις και από αυτά τα 50 (δηλαδή ποσοστό 49%) είχαν σοβαρές ελλείψεις, όπως είναι η απουσία ζωνών ασφαλείας και φθαρμένα ελαστικά.

Για το θέμα, ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε: «Όπως προκύπτει από τους ελέγχους που συστηματικά πραγματοποιούν οι Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η κατάσταση των σχολικών λεωφορείων είναι αρκετά καλή.

Οι επαγγελματίες του χώρου προφανώς έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητά τους την ασφάλεια των μικρών μαθητών και την πιστή τήρηση των κανονισμών. Εμείς από την πλευρά μας, πραγματοποιούμε εντατικούς ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουμε τους ελάχιστους ασυνείδητους επαγγελματίες.

Για το λόγο αυτό, καλώ τους γονείς και κηδεμόνες να συνδράμουν στο έργο μας και σε περίπτωση που εντοπίσουν ελλείψεις σε κάποιο σχολικό να ενημερώνουν τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να προχωρούν στον άμεσο έλεγχό τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα