ΕΚΤ : ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ…


Η χειρότερη φάση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη μοιάζει ναέχει "τελειώσει" και πλέον εναπόκειται στις κυβερνήσεις νααντιμετωπίσουν τα προβλήματα με το χρέος των χωρών τους, δήλωσε ο διαμορφωτήςπολιτικής της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν. "Την μπάλα την έχουν οι κυβερνήσεις,πρέπει να αναλάβουν δράση", δήλωσε ο κ. Άσμουσεν στη Wall Street Journal."Η ΕΚΤ ήταν σε ορισμένες στιγμές της κρίσης
ο μόνος θεσμός ο οποίοςμπορούσε να δράσει. Αλλά θα έπρεπε τα πράγματα να παραμείνουν έτσι; Σαφώς όχι.Αυτός είναι ο λόγος που ο σχεδιασμός του ESM είναι τόσο σημαντικός",πρόσθεσε... ο κ. Άσμουσεν, αναφερόμενος στο μόνιμο ταμείο δανεισμού της ΕΕ. Αναφερόμενοςστην οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, ο Άσμουσεν εκτίμησε πως ο κίνδυνος νααυξηθεί ο πληθωρισμός εξαιτίας των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου μοιάζει ναέχει περιοριστεί προς το παρόν.
"Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κάτω από το 2%την επόμενη χρονιά", πρόσθεσε. "Ως τώρα δεν βλέπουμε ενδείξειςπεραιτέρω συνεπειών από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου".
Keywords
Τυχαία Θέματα