Εκπρόσωπο Τύπου αποκτά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας

Εκπρόσωπο Τύπου αποκτά πλέον και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 14 χρόνια μετά τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της Εισαγγελίας που προέβλεπε τη σύσταση Γραφείου Τύπου, για πρώτη φορά ενεργοποιείται από τη νέα Προϊσταμένη της Εισαγγελίας κ. Παναγιώτα Φάκου η σχετική πρόβλεψη η οποία μέχρι σήμερα παρέμενε μόνο… στα χαρτιά. Η κ. Φάκου όρισε τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτριο Ζημιανίτη ως εκπρόσωπο
του νεοσυσταθέντος Γραφείου Τύπου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών....

Ο κ. Δημήτριος Ζημιανίτης που υπηρετεί αυτή τη στιγμή ως εισαγγελέας Γνωμοδοτήσεων, είναι αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Έχει σπουδάσει νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι υποψήφιος διδάκτορας Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1999. Από το2002 έως το 2008 υπηρέτησε με απόσπαση στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σύμβουλος σε θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο κ. Ζημιανίτης έχει λάβει μέρος σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει οριστεί ως εθνικό σημείο επαφής για τα εγκλήματα φυλετικού μίσους στον Οργανισμό για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) από το 2011 και έχει επιλεγεί με Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αναπληρωματικό μέλος της Επιβλέπουσας Επιτροπής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από φέτος και με 3ετή θητεία.

Στην πρώτη του δήλωση προς τους δημοσιογράφους ο κ. Ζημινιάτης αναφέρεται στο ενδιαφέρον του πολίτη να πληροφορείται έγκαιρα και έγκυρα τη διερεύνηση υποθέσεων που απασχολούν σημαντικές ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Εισαγγελίας «Η διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών θα έχει την προσωπική διεύθυνση του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης και, κατά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, τη σκοπιμότητα δημοσιοποίησης στοιχείων αυτής και το πλαίσιο που θέτει ο νόμος –ενόψει του ότι πλείστες από τις ενέργειες της Εισαγγελίας δεν γίνονται ούτε είναι σκόπιμο να γίνονται υπό το φως της δημοσιότητας, ούτε αφορούν αυτήν-, θα υπάρχει ενημέρωση, μέσω ανακοινώσεων και, πιθανώς, Δελτίων Τύπου».
Keywords
Τυχαία Θέματα