Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια σε περίπου 2 εκατ. παιδιά στη Συρία

Έκκληση προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συνδράμουν τα παιδιά στη Συρία, εκ των οποίων περίπου δύο εκατομμύρια χρειάζονται βοήθεια εξαιτίας του εμφυλίου που μαίνεται στη χώρα εδώ και δύο χρόνια, απηύθυνε η οργάνωση Save the Children....

«Από την αρχή της κρίσης στη Συρία, τα παιδιά είναι τα ξεχασμένα θύματα, αντιμέτωπα με τον θάνατο, τον πόνο και τα ψυχικά τραύματα, στερούνται της βασικής ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε η οργάνωση, σε έκθεσή της που παρουσίασε τη Δευτέρα στο 15μελές συμβούλιο.
Σύμφωνα με
την οργάνωση, «υα παιδιά όλο και περισσότερο εκτίθενται άμεσα σε κίνδυνο καθώς στρατολογούνται από ένοπλες οργανώσεις και από τις (φιλοκυβερνητικές) δυνάμεις. Έχουν υπάρξει ακόμη και καταγγελίες για παιδιά έως και οκτώ ετών που έχουν χρησιμοποιηθεί ως ανθρώπινες ασπίδες».
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η απειλή για τα παιδιά ξεκινάει πριν ακόμη γεννηθούν. Δεδομένου ότι τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά δέχονται επιθέσεις, οι γυναίκες διστάζουν να καταφύγουν εκεί.
«Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότερες γέννες πραγματοποιούνται στα σπίτια χωρίς την βοήθεια ειδικού», καταγγέλλει η οργάνωση, ενώ σημειώνει ότι η πρόσβαση σε τρόφιμα συνιστά ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα για τις οικογένειες στη Συρία.Τον περασμένο μήνα, η Save the Children, μία φιλανθρωπική ΜΚΟ με έδρα τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι τα παιδιά στη Συρία δέχονται πυρά, βασανίζονται και βιάζονται.
Η Κάρολιν Μάιλς, πρόεδρος και εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Reuters ότι το σημαντικότερο μήνυμα που μετέφερε στο ΣΑ του ΟΗΕ είναι πως πρέπει να βελτιωθεί η πρόσβαση στη βοήθεια και να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις για ανθρωπιστική αρωγή.
Στην έκθεση καλούνται ακόμη οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ και οι αντάρτες να σταματήσουν να στρατολογούν παιδιά, να απελευθερώσουν όσα κρατούν και να διασφαλίσουν ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα