Έφοδοι του ΙΚΑ στις πίστες!

Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, δισκογραφικές εταιρείες, εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών, αλλά και την ΑΕΠΙ αναμένεται να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ, τα οποία έχουν αρχίσει έρευνες σε τραγουδιστές, μουσικούς, συνθέτες και στιχουργούς...
Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η διοίκηση του ΙΚΑ έχει δώσει οδηγίες για εντατικούς και
διεξοδικούς ελέγχους προκειμένου να προσδιοριστούν τα στοιχεία της ασφαλιστικής σχέσης των εν λόγω επαγγελματιών με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο.

Προς τον σκοπό αυτό η Γενική Διεύθυνση Ασφάλισης Εσόδων του ΙΚΑ αναμένεται να συνεργαστεί και με την αντίστοιχη Διεύθυνση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο οποίος φέρεται να διεξάγει αντίστοιχους ελέγχους σε τραγουδιστές που φέρονται ως διαχειριστές ΕΠΕ και υποχρεούνται να ασφαλίζονται στον Οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, ο διοικητής του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτος Σπυρόπουλος φέρεται να καταρτίζει για το 2013 ειδικό πρόγραμμα ελέγχων κατά της «επώνυμης» εισφοροδιαφυγής προκειμένου να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός στις επιχειρήσεις θεάματος - ακροάματος. Σχετικά με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας για φαινόμενα εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής τραγουδιστών και καλλιτεχνών, η διοίκηση του Ιδρύματος με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε χθες ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ διενεργούν τακτικούς και έκτακτους ελέγχους».
Keywords
Τυχαία Θέματα