ΕΕΔΑ: «Καταγράψτε τους παράνομους λαθρομετανάστες τώρα»!


Οι κκ. Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος συνέδεσαν τους μετανάστες μεασθένειες που δεν προσβάλλουν τάχα πια τους Ελληνες, όπως η ελονοσία και ηφυματίωση. Ομως οι επίσημες εκθέσεις του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)αποδεικνύουν ότι η φυματίωση σταθερά μειώνεται τελευταίως και στην Ελλάδα τοποσοστό είναι μικρότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ η ελονοσία έχει να κάνειμε μια συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας
και όχι με τους μετανάστες. «Το 2011,το 63% των κρουσμάτων υγείας είχαν προκληθεί από τις συνθήκες κράτησης στουςχώρους πρώτης υποδοχής των μεταναστών» που λειτουργούν στις παραμεθόριεςπεριοχές, είπε ο Απόστολος Βεΐζης... υπεύθυνος προγραμμάτων στο ελληνικό τμήματων Γιατρών Χωρίς Σύνορα οι οποίοι έχουν αναλάβει την περίθαλψη των μεταναστώνστα σύνορα. Με άλλα λόγια, οι μετανάστες μπαίνουν υγιείς στην Ελλάδα καιβγαίνουν άρρωστοι από τα κέντρα υποδοχής όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναιάθλιες και ρυπαρές…

«Στο Εβρο, οι ασθενείς αφήνονταν ελεύθεροι επειδή δεν ήτανδιαθέσιμοι οι τέσσερις αστυνομικοί που έπρεπε να συνοδεύσουν τον καθένα στοκέντρο υγείας», πρόσθεσε ο κ. Βεΐζης.
Επιπλέον, «ο νομοθέτης υποχρεώνει τις αρχές να αναφέρουντους παράνομους μετανάστες που πάνε να νοσηλευτούν πράγμα που λειτουργείαντίθετα προς το δημόσιο συμφέρον», παρατήρησε ο κ. Χριστόπουλος. Το αποτέλεσμαείναι οι άνθρωποι αυτοί να διστάζουν να ζητήσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψηκαι τελικά δημιουργείται μείζον πρόβλημα για την δημόσια υγεία.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Βήματος» για την οργή των ελλήνωνφορολογουμένων που περιμένουν στην ουρά στα δημόσια νοσοκομεία πίσω απόπαράνομους μετανάστες, ο κ. Βεΐζης είπε ότι οι ουρές οφείλονται στο ότι «λόγωκρίσης, σημειώθηκε αύξηση 25% από τα ιδιωτικά στα δημόσια νοσοκομεία σεσυνδυασμό με τις περικοπές στην υγεία».
Η ΕΕΔΑ είναι υπέρ των απελάσεων των μεταναστών γιατί στοκάτω-κάτω, όπως παρατήρησε ο κ. Τσαρμπόπουλος, «δεν είναι καλύτερο να ζουν στονΑγιο Πανελεήμονα και να τρώνε ξύλο από την Χρυσή Αυγή».
Σύμφωνα με την ΕΕΔΑ, αυτή την στιγμή εκκρεμούν 3.000αιτήσεις αλλοδαπών στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στα πλαίσια τουσυγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού, οιοποίες δεν προωθούνται λόγω της αδυναμίας της Ελλάδας να αναλάβει το 25% τουκόστους που της αναλογεί. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η Αθήνα δεν ζητά,όπως έχει δικαίωμα, να μειωθεί το ποσοστό της στο 5%.
Keywords
Τυχαία Θέματα