ΕΕ: Δεν συμφώνησαν για το εμπάργκο όπλων στη Συρία

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τη χαλάρωση του εμπάργκο όπλων στη Συρία, προκειμένου να συνδράμουν με αυτό το μέτρο στον εξοπλισμό των ανταρτών που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο Αυστριακός ΥΠΕΞ Μίχαελ Σπίντελμπεργκερ...

«Μετά λύπης μου δηλώνω πως έπειτα από μακρές συνομιλίες δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός με τη Γαλλία και τη Βρετανία», δήλωσε ο Σπίντελμπεργκερ στους δημοσιογράφους.
Άλλοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες επεσήμαναν
πως περαιτέρω διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν αργότερα εντός της βραδιάς και πως δεν είναι σαφές εάν θα επιχειρηθεί κάποιος διακανονισμός.
Καθώς οι συνομιλίες επρόκειτο να ξαναρχίσουν στις 23.00, ώρα Ελλάδος, ο Σπίντελμπέργκερ υποστήριξε πως «δεν θα ασχοληθούν πλέον με την εξεύρεση συμβιβασμού». «Το καθεστώς για το εμπάργκο τελειώνει την 1η Ιουνίου», αρκέσθηκε να επισημάνει.
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ συναντήθηκαν σήμερα προκειμένου να γεφυρώσουν τις μεγάλες διαφορές που υφίστανται γύρω από το θέμα αυτό, με τη Βρετανία και τη Γαλλία να πιέζουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προμηθεύσουν όπλα στους Σύρους αντάρτες και την Αυστρία, όπως και άλλες πρωτεύουσες, να αντιτίθενται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Keywords
Τυχαία Θέματα