Εχουν ευθύνες όλα τα κόμματα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οπαδό και μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Το κλίμα βίας είχε καλλιεργηθεί συστηματικά εδώ και καιρό αλλά η αστυνομία έκλεινε τα μάτια σε φασιστικές εκδηλώσεις μίσους, όπως έγινε πρόσφατα στον Μελιγαλά....

Δεν κατέθεσαν νόμο για αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Το αποκορύφωμα ήταν ότι κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κατάφεραν να καταθέσουν από κοινού μια πρόταση νόμου, το περασμένο
καλοκαίρι, για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και όχι μόνο αυτό. Παλινωδίες, κρυφτό με την πραγματικότητα αλλά και έλλειψη επαφής με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Κατέθεσε, όμως, η Χρυσή Αυγή!
Η ασυννενοησία των κομμάτων του "Συνταγματικού Τόξου" οδήγησε στο να καταθέσει η Χρυσή Αυγή πρόταση νόμου για την πάταξη του ρατσισμού κατά των Ελλήνων! Η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει τους έλληνες μειοψηφία μέσα στην χώρα μας και προτείνει ποινές φυλάκισης για όσους μη έλληνες παραβαίνουν το νόμο ακόμα και αν έχουν πάρει νόμιμη άδεια παραμονής.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι προτείνει την φυλάκιση εκείνων που όπως αναφέρει:
"..Με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων".
Η τιμωρία που προτείνει είναι φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή δέκα έως είκοσι χιλιάδων (10.000-20.000) ευρώ.

Λέει η Χρυσή Αυγή στην απαράδεκτη ανακοίνωσή της που τα κόμματα προσπέρασαν:
Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε: ο μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Τα συστημικά κόμματα διαγωνίζονταν για ημέρες ολόκληρες, ποιο θα καταθέσει το πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να διαιωνίσει την παραβατικότητα και να κάνει τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στη χώρα μας.
Η απάντησή μας σε αυτό το αίσχος ήρθε άμεσα από το Νομικό Τμήμα της Χρυσής Αυγής. Στη σχετική Πρόταση Νόμου που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου αναφέρονται λεπτομερώς οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, ώστε να περιοριστεί άμεσα η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών.
Εκτός αυτού, η Πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής περιέχει και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να παταχθούν οι υβριστές της Ελληνικής Ιστορίας. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα στο γενικό «αντιρατσιστικό» κλίμα εμφανίστηκε πάλι η αλήστου μνήμης Ρεπούση, για να αμφισβητήσει ακόμη και τον χορό του Ζαλόγγου. Για την πάταξη τέτοιων θλιβερών φαινομένων που στοχεύουν στον αφελληνισμό της Πατρίδας μας, το σχέδιο Νόμου που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή προβλέπει αυστηρότατες ποινές.
Διευκρινίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου στην ουσία θεσπίζεται ιδιώνυμο αδίκημα για τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών. Σήμερα παρατηρείται το εξής θλιβερό φαινόμενο: όσοι αλλοδαποί εγκληματίες έχουν σκοτώσει συμπολίτες μας (υποθέσεις Μανόλη Καντάρη, Θανάση Λαζανά καθώς και άλλες) έχουν ήδη καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής λύνει άμεσα αυτό το μείζον θέμα, στέλνοντας στη φυλακή κάθε λαθρομετανάστη που παρανομεί. Εντελώς αντίθετη γνώμη βέβαια έχουν τα ανδρείκελα του κατεστημένου, που αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια μέσα στις θωρακισμένες BMW και στις βιλάρες τους στα βόρεια προάστια.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες
Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και ειδικά οι τότε κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αντί να απαιτήσουν την ψήφισή του νομοσχεδίου αποδέχτηκαν τελικά την άρνηση της ΝΔ να το υποστηρίξει.Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τότε ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο χωρίς να επιμείνει απέναντι στην κυβέρνηση και η διαδικασία γελοιοποιήθηκε εντελώς.

Οι ευθύνες της ΝΔ
Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία δεν βρήκε λέξη να πει και να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών κατά των αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Καμμία καταδίκη, επίσης, για τα φασιστικά έκτροπα στην εκδήλωση μνήμης του Μελιγαλά και μόνον κατόπιν εορτής ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, αφού μεσολάβησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα που πάγωσε το πανελλήνιο.

Αντί να αντιμετωπίσουν τη Χρυσή Αυγή μιλούν για «δύο άκρα»
Αντί τα κόμματα να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα Δημοκρατίας που δημιουργεί στην Ελλάδα η δράση της Χρυσής Αυγής, η επίκληση της θεωρίας των δύο άκρων και η δήλωση του Χρύσανθου Λαζαρίδη σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου πυροδότησαν την αντιπαράθεση, η οποία μεταφέρθηκε και στις αίθουσες του Κοινοβουλίου.
Βαρύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση. Νωρίτερα το πρωί ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έκανε παραλληλισμό ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα όσα είπε το πρωί στο Mega ο Χρύσανθος Λαζαριδης προκάλεσαν την αντίδραση της Ζωης Κωνσταντοπούλου που έκανε λογο για προσπάθεια στοχοποίησης της και ανέφερε πως για ό,τι της συμβει από δω και πέρα υπεύθυνος να ειναι ο υπουργός και οι συνεργάτες του.
Ο Λαζαρίδης επιμένει: Ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση και τη βία
Λίγη ώρα αργότερα ο Χρυσανθος Λαζαρίδης πήγε στα γραφεία των δημοσιογράφων για να απαντήσει οτι ο Συριζα πρέπει να σταματήσει τη στρατηγική της έντασης που οδηγεί στη στρατηγική της βιας.
Ο κ. Λαζαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας:
«Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συνταγματος όπως πχ στις Σκουριές, παραμένει εκτος συνταγματικού τόξου". Τη στρατηγική της έντασης τροφοδοτούν οι φράσεις περί "ραντεβού στα γουναράδικα" και οι δηλώσεις για δημόσια λιντζαρίσματα συνέχισε ο κ. Λαζαριδης ο οποίος επιτέθηκε και προσωπικά στη Ζώη Κωνσταντοπουλου.
" Δεν θα απολογηθώ για τις ανοησίες της που λέει και πολλές. Δεν της είπα οτι είναι τραμπούκος αλλά οτι λειτουργεί απαξιωτικά εις βαρος της δημοκρατίας".

ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή
Ο κ.Λαραριδης αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στη θεωρία των δυο άκρων και ειπε: " Η θεωρία των άκρων αφορά τους ακραίους. Δεν ειναι ακραία συμπεριφορά να καλύπτεις κουκουλοφόρους και τρομοκράτες, να μιλάς με εμφύλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα;"
«Η ένταση που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής. Η στρατηγική της έντασης εχει πολλούς ηθικούς αυτουργούς. Εάν συνεχίσουμε ετσι θα θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς» κατέληξε.
Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τη «θεωρία των δύο άκρων»
Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει τη θεωρία των δύο άκρων, απέδωσε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα δεν είναι τυχαία. Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται μετά από μία αποθράσυνση της δράσης της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει τύχει μιας ευνοϊκής αντιμετώπισης από την Πολιτεία μέχρι τώρα. Φοβάμαι δε, ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες, σε όσους, κατά έναν ανεύθυνο τρόπο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, υιοθετούν την περίφημη θεωρία των δύο άκρων, η οποία ξεπλένει τη ΧΑ στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».
Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρωινή τηλεοπτική παρέμβαση του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος στο Mega, λίγες μόλις ώρες μετά την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μιλούσε για «τάγματα εφόδου της ΧΑ από τη μια και τάγματα εφόδου από την άλλη».
«Οταν ακούμε σε πρωινή εκπομπή το σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον κ. Λαζαρίδη, να μιλάει για τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής από τη μια και τάγματα εφόδου από την άλλη, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Όταν ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, όπου σταθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μιλάει για την – επικίνδυνη και υπονομευτική για τη Δημοκρατία – θεωρία των δύο άκρων, αυτές οι πρωτοβουλίες είναι προγραμμένες εξ αρχής. Ας αφήσουμε την υποκρισία. Ο κ. Δένδιας και ο ίδιος από τη θέση του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχουν ρίξει πολιτικό λάδι στη φωτιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να αποδοκιμάσει τον Χρ. Λαζαρίδη ο Πρωθυπουργός»
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου κάλεσε τον «δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να απομονώσει στελέχη όπως ο Χρ. Λαζαρίδης που «με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας». Επιπλέον ζήτησε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να «αποδοκιμάσει» τον Χρ. Λαζαρίδη.

Χαμηλώνει τους τόνους τώρα η Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της επιχειρεί τώρα να κατεβάσει τους τόνους ώστε να αποφύγει κάθε εμπλοκή με την ελληνική δικαιοσύνη για τον φόνο του 34χρονου ράπερ στο Κερατσίνι.
«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι και διαψεύδει κάθε εμπλοκή του κόμματος. Oλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Με τη δήλωση αυτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιχείρησε να απαντήσει στις επιθέσεις σε εμφανώς χαμηλότερους τόνους από αυτούς που χρησιμοποιούσαν χθες στελέχη του κόμματός του.

iefimerida.gr
Keywords
κομματα, χρυση αυγη, νεα δημοκρατια, ζωή κωνσταντοπούλου, bhma fm, νίκος μιχαλολιάκος, καλοκαιρι, ιουνίου, bmw, συριζα, ΠΑΣΟΚ, δημαρ, νέα, ΚΚΕ, ελλαδα, δραση, mega, ζωης, λογο, ειπε, bhma, σαμαρας, σημαίνει, μιχαλολιάκος, iefimerida, Αντωνης Σαμαρας, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, μιχαλολιάκος, κοινωνια, ζωή κωνσταντοπούλου, νίκος μιχαλολιάκος, ρεπουση, τι σημαινει, bhma fm, αδεια, αστυνομια, αυγη, γνωμη, δημοκρατια, εγκληματικοτητα, θεμα, ρατσισμος, φρασεις, ωρα, bhma, mega, βορεια, βορεια προαστια, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γραφεια, δηλωση, δηλωσεις, εγινε, εγκληματα, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελλειψη, ερχεται, αισχος, ετων, ζωη, ζωης, ιδιο, εικοσι, θεωρια, κυβερνηση, κλιμα, λαδι, λογο, ματια, μειζον, ομαδα, ουσια, πολιτεια, πρωι, συνθηματα, σχεδιο, τιμωρια, τμημα, τριτη, των ακρων, φυλακη, φορα, χρυση, ωρες, αιθρια, ασφαλεια, χωρα, ιουνίου, μια φορα, σημαίνει
Τυχαία Θέματα