Δύσκολες ώρες: Χιλιάδες Kύπριοι σε δημοτικά παντοπωλεία για να βρούν φαγητό

Πλήθος κόσμου, δικαιούχοι και μη, έχει μαζευτεί από τις 7 το πρωί έξω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας για να πάρει τρόφιμα προκειμένου να θρέψει την οικογένεια του, αφού λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Κύπρο και της εκτεταμένης κλεισίματος των Τραπεζών, αρκετά άτομα δεν μπορούν να αποσύρουν χρήματα. Υπολογίζεται ότι μέχρι το απόγευμα θα προσφερθεί βοήθεια σε τρόφιμα σε περίπου 1.200 οικογένειες, δικαιούχους και μη ενώ αρκετές εταιρείες και
ιδρύματα έχουν επικοινωνήσει με το Δημαρχείο προκειμένου να προσφέρουν τρόφιμα για να δοθούν στον κόσμο που τα έχει ανάγκη...
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης συνέστησε «ψυχραιμία στον κόσμο» και πρόσθεσε πως «θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Λάρνακας θα σταθεί αλληλέγγυος. Το πρόβλημα του ενός είναι πρόβλημα όλων μας. Όπως κάθε βδομάδα έτσι και σήμερα τα τρόφιμα που δίνονται είναι μια δόση αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια που χρειάζεται».

Πρόσθεσε πως «αρκετά ιδρύματα έχουν ευαισθητοποιηθεί και έχουν επικοινωνήσει με το Δήμο Λάρνακας για να δώσουν αρκετά μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Στηριζόμαστε πάνω στις προσφορές των συμπολιτών μας αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ενωμένο για να πράξει ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης είπε «σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας δεν ξεχωρίζει δικαιούχους και μη δικαιούχους. Σήμερα δίνουμε τρόφιμα σε όποιο μας το ζητήσει. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, χρειάζεται ψυχραιμία και εμείς θα συνεχίσουμε εντατικά τις προσπάθειες μας διότι η κοινωνική αλληλεγγύη για μας είναι ένα μεγάλο θέμα».
Εξάλλου ο Πάτερ Κωνσταντίνος, υπεύθυνος του συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «από την αρχή της οικονομικής κρίσης όλες οι ενορίες και οι εκκλησίες της Μητρόπολης άρχισαν να δίνουν βοήθεια. Παράλληλα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού, προσφέρεται καθημερινά συσσίτιο σε 200 περίπου συνανθρώπους μας που δεν έχουν να φάνε». Πρόσθεσε ότι «εδώ και λίγες μέρες αποτίνονται κοντά μας περισσότεροι άνθρωποι ζητώντας βοήθεια με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε και εμείς πρόβλημα αφού τόσο τα μηχανήματα μας όσο και οι χώροι μας δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πάνω από 250 – 200 άτομα καθημερινά».
Σε σχετική ερώτηση ο Πάτερ Κωνσταντίνος είπε πως επειδή εδώ και μια εβδομάδα οι τράπεζες και τα Συνεργατικά Ιδρύματα είναι κλειστά «περισσότερος κόσμος αποτείνεται στους Ιερείς των εκκλησιών και στις ενορίες για βοήθεια. Ταυτόχρονα περισσότεροι άνθρωποι προσέρχονται καθημερινά για να πάρουν συσσίτιο από την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά και η δική μας προσφορά βασίζεται στην προσφορά άλλων ανθρώπων».
Keywords
Τυχαία Θέματα