Διώξεις για την συμμορία της Μεσαράς

Ποινικές διώξεις για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος άσκησε σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας Ηρακλείου στους 8 συλληφθέντες από την επιχείρηση της αστυνομίας στις Ατσιπάδες και το Μοριά καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες χασίς σε βαρέλια, καλάσνικοφ, άλλα όπλα και σφαίρες.
Ακόμη ασκήθηκαν και επιπλέον κατηγορίες κατά περίπτωση και ανάλογα με τα ευρήματα σε κάθε περίπτωση συλληφθέντα....

Κανείς από τους οκτώ συλληφθέντες -που ζήτησαν
και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη -δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ενώ ορισμένοι από αυτούς υποστήριξαν ότι τα όπλα ήταν παλιά και άλλοι υποστήριξαν ότι δεν τους ανήκαν ούτε τα όπλα ούτε το χασίς .
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας που εκδόθηκε σήμερα, συνελήφθησαν 7 ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 77 ετών και ένας 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής. Επιπλέον αναζητείται ένας 43χρονος ημεδαπός για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.
Εξ άλλου από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου, ενώ διέθετε άρτια ιεραρχική δομή και τα μέλη της δρούσαν με διακριτούς ρόλους.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στα σπίτια των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:221,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη, αποθηκευμένη σε 21 πλαστικά βαρέλια και 8 πλαστικές σακούλες ,3 πολεμικά όπλα, τύπου Καλάσνικοφ, με τους γεμιστήρες τους, 2 πιστόλια, με τους γεμιστήρες τους, 1 περίστροφο, 5 κυνηγετικές καραμπίνες, 1.601 πλήρη φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, 1 ζυγαριά ακριβείας 2 κουκούλες προσώπου, 1ζευγάρι γάντια και 7 αλυσοπρίονα.
Τα κατασχεθέντα παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα