Δηλώσεις στον ΕΛΓΑ για το χαλάζι…

Την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια, ώστε η Πολιτεία να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της προς τους πληγέντες παραγωγούς της Δράκειας και του Αγίου Λαυρεντίου, ζητεί με επιστολή του ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, αποτελούμενο από τον προϊστάμενο του Τμήματος Εκτιμήσεων Κ. Καραμπάτσα και την επόπτρια για τον Νομό Μαγνησίας Δ. Τάσσιου, επισκέφθηκε χθες τη Δράκεια και ενημέρωσε τους αγρότες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί...
Κατά
τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας Ν. Στόικος, τα στελέχη του Οργανισμού απάντησαν σε ερωτήσεις των πληγέντων παραγωγών και ανακοίνωσαν ότι από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, η οποία θα διαρκέσει για 15 ημέρες.

Στη συνέχεια θα γίνει η καταγραφή από τους γεωπόνους, με προτεραιότητα τις καλλιέργειες κερασιών που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής. Υπολογίζεται ότι γύρω στις 15 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα ακριβή αποτελέσματα εκτίμησης των ζημιών, βάσει των οποίων θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα