Διεθνείς αντιδράσεις για την παραίτηση του Κόφι Ανάν

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την παραίτηση του Κόφι Ανάν από τη θέση του μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, με την Κίνα και τον Καναδά να εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός....

«Η Κίνα εκφράζει τη λύπη της για την παραίτηση Ανάν. Κατανοούμε τη δυσκολία της δουλειάς του μεσολαβητή που είχε αναλάβει και σεβόμαστε την απόφασή του», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. Διαβεβαιώνει ωστόσο πως « το Πεκίνο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια πολιτική λύση
στην κρίση».
Τη λύπη του εξέφρασε και ο Καναδάς, ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο όπλων στη Συρία.
«Δεν προκαλεί έκπληξη στον Καναδά η παραίτηση Ανάν με δεδομένη την προκλητική περιφρόνηση που έδειξε ο πρόεδρος Ασαντ προς τις δεσμεύσεις του», επισήμανε ο καναδός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Μπάιρντ.
Στο μεταξύ, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συνεδριάσει σήμερα για να ψηφίσει σχέδιο απόφασης, που παρουσίασαν οι αραβικές χώρες, και το οποίο καταδικάζει τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού και ζητεί μια πολιτική μετάβαση στη Συρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα