ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΔΑΝΕΙΩΝ Ο Δ.ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ…


Μετά την διαβεβαίωση που έλαβε από τους αρμόδιους φορείς ότι το θέμα των πυροδανείων θα διευθετηθεί άμεσα, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Θέλω να εκφράσω την βαθειά μου ικανοποίηση διότι μετά από μεγάλο προσωπικό αγώνα και αλλεπάλληλες επισκέψεις στο υπουργείο οικονομικών και συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς... παράγοντες του υπουργείου το θέμα των δάνειων, που έχουν χορηγηθεί σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων περιοχών βρίσκει αίσιο τέλος.

Ο διαχωρισμός των παραπάνω δανείων σε εγγυημένα από το Ελληνικό
Δημόσιο και μη, διευθετείτε ώστε και τα πυροδάνεια που δεν έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (περίπου 28.000 επαγγελματίες και επιχειρηματίες) να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με αυτά που τα έχει εγγυηθεί το Ελληνικό κράτος. Έχω την διαβεβαίωση πως η σχετική ρύθμιση έχει ήδη υπογραφεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την Δευτέρα 24-12-2012 θα υπογραφεί και από τον υπουργό οικονομικών τον κ. Στουρνάρα.
Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιπρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Δημήτριο Καραλή ο οποίος με βαθειά γνώση του θέματος και πλήρη φάκελο βρισκόταν πάντα δίπλα μου παρέχοντας μου μεγάλη βοήθεια εμπλουτίζοντας τα επιχειρήματα μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το επιμελητήριο Μεσσηνίας που με τις παρεμβάσεις του παρουσίασε αναλυτικά τα επιχειρήματα των δανειοληπτών και τεκμηρίωσε νομικά τα αιτήματα τους.
Τέλος θέλω να εξάρω την στάση του Πρωθυπουργού μας του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος από την πρώτη στιγμή υιοθέτησε τα δίκαια αιτήματα των δανειοληπτών και ανέθεσε στην υπεύθυνη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης κα. Ελένη Μαρτσούκου να συντάξει μελέτη – έκθεση για την κατάσταση που περιήλθε η περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007 με βάση την οποία καταρρίφθηκαν όλες οι αιτιάσεις για τον διαχωρισμό των δανείων και έτσι θαυπάρξει ενιαία αντιμετώπιση αυτών (εγγυημένων ή μη από το Δημόσιο).Με βάση την εξέλιξη αυτή δίδεται παράταση αποπληρωμής της δόσης του Δεκεμβρίου και αποκαθιστάτε μια αδικία η οποία θα επέφερε με μαθηματική ακρίβεια αρνητικές επιπτώσεις σε χιλιάδες επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών. Νιώθω δικαιωμένος καθώς με την παραπάνω ρύθμιση δίνεται μια ανάσα ζωτικής σημασίας στην ευρύτερη περιφέρεια Πελοποννήσου και μπαίνει ένα ακόμη λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση για να βάλει την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα