Διαμαρτυρία για το κώλυμα διορισμού Επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Επιστολή προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλαν επιτυχόντες αδιόριστοι του ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά:...
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Συμμετείχαμε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όπου σύμφωνα με τις προκηρύξεις (οι οποίες είναι νόμοι του κράτους), έπρεπε να γίνει ο διορισμός μας το αργότερο εντός 4 μηνών από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων (ΦΕΚ προκηρύξεων). Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους όρους της
προκήρυξης είναι εκτός της κείμενης νομοθεσίας και του Συντάγματος, γιατί έπρεπε να αναφέρεται στους όρους και τα παραρτήματά της η οποιαδήποτε διαδικασία για αναβολή των διορισμών μας.

Την αναστολή διορισμού που έγινε το 2010 (άρθρο 10 του ν. 3833/2010) και ανέφερε ότι οι διορισμοί θα γίνουν σταδιακά από το 2011 έως το 2013, ακολούθησε η κοινή εγκύκλιος ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ με αριθμό ΔΙΠΠ/Φ.2.9/29/22433/20-10-2010 που όριζε ότι όσοι έχουν τελικά το 2009 έπρεπε όλοι να διοριστούν, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έγινε. Ακολούθησαν το «μεσοπρόθεσμο», όπου το 2013 έγινε 2015 και τώρα με το «Νέο Μεσοπρόθεσμο » μεταβαίνουμε στο 2016 !!!.

Όλα αυτά τα χρόνια με έκπληξη παρακολουθούμε να γίνονται διορισμοί σε ορισμένους τομείς χωρίς καμιά αναλογία, να γίνονται μετατάξεις, να παραμένουν υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο και γενικά να κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα, ενώ από την άλλη εμείς να προσπαθούμε να προγραμματίσουμε την ζωή μας μέχρι να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα και να επιβιώσουμε, είτε ως άνεργοι είτε ως ελάχιστα αμειβόμενοι σε ευκαιριακές δουλειές, τη στιγμή που θα έπρεπε να έχουμε εργασία σύμφωνα με τα προσόντα μας. Οι υπηρεσίες του κράτους για τις οποίες κριθήκαμε και υπήρχαν τα χρήματα σε πίστωση του κρατικού προϋπολογισμού (βλ. ΦΕΚ προκηρύξεων) μας χρειάζονται άμεσα, αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι φαίνεται ότι είχαν και έχουν άλλες προτεραιότητες. Δεν τηρούνται ούτε καν οι νόμοι που ψηφίστηκαν.

Δεν τηρείται καμιά αναλογία σχετικά με εμάς. Πως αλλιώς εξηγείται, το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα με οριστικά αποτελέσματα από το 2009 και ακόμα περιμένουν την πρόσληψη τους. Με ποια αναλογία, με ποια κριτήρια και με ποιόν έλεγχο;

Δυστυχώς η κατάργηση της αξιοκρατίας που συντελέστηκε σε παρά πολλές περιπτώσεις στο μεταπολιτευτικό ελληνικό κράτος αποτέλεσε μια από τις κυρίαρχες αιτίες που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα.

Διέλαθε της προσοχής από τους κατεξοχήν πολιτικούς, που ήταν επιφορτισμένοι να διαχειριστούν τις τύχες της ελληνικής κοινωνίας, ότι όταν καταργείς την αξιοκρατία πρέπει να γνωρίζεις ότι έχεις καταργήσει την ευγενή άμιλλα μεταξύ των πολιτών, τη γνώση των υποχρεώσεων από μέρους των πολιτών, τη φορολογική συνείδηση, ακόμη περισσότερο την τήρηση των νόμων και έχεις δημιουργήσει μια κοινωνία της ελάχιστης προσπάθειας, έχεις επιβραβεύσει τον πονηρό και έχεις στείλει στον κάλαθο των αχρήστων ανθρώπους που από ηθική επιλογή και παιδεία επέλεξαν τον ανηφορικό δρόμο που συνοψίζεται στο:
1. Προσπαθώ,
2. Εκ-παιδεύομαι,
3. Αγω
Keywords
Τυχαία Θέματα