Διαδηλωτές ξήλωσαν τα κάγκελα μπροστά από τη Βουλή

Την ώρα που η συζήτηση του προϋπολογισμού 2013 συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των μέτρων, ενώ κρατούν πανό και κρεμάλες. Ένας διαδηλωτής μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε φορώντας την γνωστή μάσκα των
ανώνυμους, ενώ κρατούσε μία σημαία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ....

Αποχώρησαν λίγο μετά τις 20:00 τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ νωρίτερα είχαν αποχωρήσει και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Εκατό περίπου διαδηλωτές παραμένουν επί της οδού Αμαλίας μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μικρή ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00, όταν διαδηλωτές έριξαν τον φράχτη μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.
Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου, ενώ πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Σταδίου. Από τις 2 το μεσημέρι είναι κλειστοί και οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο.

«Τώρα αρχίζει η σύγκρουση με τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και την ΕΕ στους τόπους δουλειάς. Αυτό απαιτεί σχέδιο, οργάνωση, σταθερότητα, υπομονή, επιμονή και ταξική αδιαλλαξία. Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση αυτή, να οργανώσουν την πάλη και η μάχη θα είναι σκληρή και αδυσώπητη» τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γιώργος Πέρρος μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

"Ούτε βήμα πίσω από την αρχή που υπογραμμίζει ότι έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και τα πλουτοκράτες και το λαό δεν υπάρχει. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο παραπλανούν συνειδητά. Σπέρνουν αυταπάτες για να παθητικοποιήσουν το λαό και να τον καταστήσουν έρμαιο των καπιταλιστών-εκμεταλλευτών" υπογράμμισε ο Κώστας Ζιώγας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα