Δεν τολμούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού…

(Του δημοσιογράφου και διευθυντή του mellon.gr Βασίλη Λαζαρίδη)...Να λοιπόν που το πολιτικό κατεστημένο, κατανοώντας πλήρως (;) την ανεπάρκειά του, αλλά και το έσχατο σημείο αποδοχής του από την κοινωνία, βρίσκει νέους τρόπους να «περνάει» τα σκληρά μέτρα.Πέρυσι, όταν πρωτοέπεσε στο τραπέζι της συζήτησης από «παπαγαλάκια» - δημοσιογράφους της εξουσίας, η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η τότε Κυβέρνηση του... ΠΑ.ΣΟ.Κ. ωρύετο και διέψευδε μετά πάθους αυτήν την εκδοχή. Σήμερα, με Πρωθυπουργό τον
εκλεκτό του συστήματος, τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, έρχεται επισήμως στο «τραπέζι των συζητήσεων» αλλά με επικοινωνιακό τρόπο που θα ζήλευε κι ο Γκαίμπελς. Γνωρίζοντας οι βουλευτές του συστήματος, δηλ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. – ΛΑ.Ο.Σ. ότι αν τολμήσουν να καταργήσουν τον 13ο και 14ο μισθό, όσοι ψηφίσουν δεν πρόκειται να ξαναδούν όχι μόνο Βουλή αλλά ούτε την έξοδο του σπιτιού τους, αφού θα φάνε ντομάτες με το καφάσι, ρίχνουν το «μπαλάκι» στους κοινωνικούς εταίρους, δηλ. τους συνδικαλιστές – εκπροσώπους των εργαζομένων, ή πιο απλά στους ίδιους τους εργαζόμενους. Τι λέει η Κυβέρνηση της «σοσιαλοακροδεξιάς» του τραπεζίτη; «Δεχθείτε εργαζόμενοι να σας περικόψουμε ακόμη περισσότερο τις αποδοχές και τα κεκτημένα σας», δηλαδή «βάλτε τα χέρια σας και βγάλτε τα μάτια σας».
Με αυτόν τον τρόπο ελπίζει η Κυβέρνηση να ξεπεράσει το σκόπελο να χρεωθεί αυτή και οι βουλευτές του συστήματος την ψήφιση αυτού του σκληρού μέτρου. Αλλά βέβαια, η «υπόδειξη» προς τους κοινωνικούς εταίρους συνοδεύεται και από την απειλή ότι, αν δεν δεχθούν, θα περάσει τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που όμως, δυστυχώς για τα κόμματα, θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, δηλαδή τους βουλευτές για την (κατ’ επίφαση) λειτουργία της Δημοκρατίας μας.
Δυστυχώς φτάσαμε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. των κοινωνικών αγώνων του Ανδρέα Παπανδρέου, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. του ξεπουλήματος των πάντων, του Γιώργου Παπανδρέου.
Keywords
Τυχαία Θέματα